• kvp
    #4
    Eleg egyszer megtanitani nekik. Ha annyi ideig tart mint egy ember eseten, akkor is csak 1x kell es utanna minden ujonnan gyartott robot tudja. Ez igaz az onvezetesre is. Ha 20 evig tart jo vezetot faragni egy onvezeto autobol, akkor 20 ev, de utanna minden ujonnan gyartott jarmu ugyanazzal a tapasztalattal indul. Emberek eseten mindig ujra es ujra meg kell tanitani minden uj munkasnak ugyanazt es a vegen a minoseg sem lesz egyseges. (tehat nem mindenki lesz ugyanolyan jo a szakmajaban)

    Minden olyan munkat, ami automatizalhato a mai technologiai szinten erdemes automatizalni, mert olcsobb es termelekenyebb lesz. A fizeteskeptelen lakossag pedig egeszen addig nem problema amig nem kell nekik termekeket kesziteni, tehat alapjovedelmen (segelyen) vannak. Ok egyszeruen nem leteznek a piac szempontjabol. Ez persze lecsokkentheti a piacot millio fonyi milliardosra, de ha ok ettol aranyosan sokkal tobb eroforrast fordithatnak a sajat joletukre, akkor ez miert is zavarna oket? A segelyen levok meg orulnek a segelynek is, tehat minimalis a humanitarianus fenttartasi koltseguk.

    ps: Igen, tisztaban vagyok vele, hogy en is a 99%-nyi haszontalanhoz fogok tartozni ha ez lesz, elvegre kinek kell egy ipari automatizalasi mernok ha mar minden munkat a robotok vegeznek?

    Egyebkent meg:
    https://www.youtube.com/watch?v=fn3KWM1kuAw
    https://www.youtube.com/watch?v=2SpNjBI1lu0