• Palinko
    #5
    Én is azt érzem hogy az "olcsó kínai" dolognak már lassan vége, az volt egy 10-20 évig beetetésnek és most már a kaszálás tart. Maximum tényleg annyival olcsóbb mint a konkurencia hogy meggondold, de egyáltalán nem olcsóbb már annyival hogy tényleg lesz ami lesz alapon másnem veszek belőle 5-öt ha tönkremegy bevállald. Persze lehet alibabán minden szart is találni jónak tűnő deal keretében de ez mellé se dokumentáció se semmi, nem fogjuk tudni milyen anyagokból rakták össze (na találhatunk kettőt :D) szerintem ez nem felelne meg az európai ember igényeinek. Ha elromlik hogy javítod meg stb, tényleg csak a baj lenne vele.

    Szerintem sokkal inkább az a kérdés hogy a hagyományos gyártók + Tesla mikor ár ténylegesen elő azzal a 25k árkategóriás kocsival mert reaálisan a Model 3 sem ér igazán többet, csak meg kell fizetni az újdonság és a drága gyártás árát valakinek, viszont ha tényleg elterjedt Model 3 szerű autókat tudnának 25k ért gyártani az lenne felénk is érdekes 5-10 év múlva használtan. Bár jó kérdés a minőség mert ha jól megépítik és kevesebb a romló alkatrész még az is lehet hogy drágábbak lesznek a használt autók mivel értékesebbnek érzik majd az emberek mint a zsákbamacskát.

    Azt lehet tudni hogy mekkora profittal dolgozik a Tesla? Többel mint a többi autógyártó? Úgy értve hogy mennyibe kerülhet neki előállítani egy gépet.