• Szefmester
    #6
    A lakhatást még meg is értem, mert ma már rohadt bizonytalanok a munkahelyek, és mobilisabbnak kell lenni. Hiába van mondjuk kelet Magyarországon egy szép családi házam, ha a munkalehetőségek nyugaton vannak, vagy a közeli Dunántúlon. Egy normálisabb bérlakás rendszerrel nem lenne gond a vándorlás, de amikor a főúr a kiskirály és papír nélkül megy a lakásbérlés, és bármikor kirakhatják az embert... így az egész egy rossz vicc.

    Autót is mindenki akar, de amikor jönnek a problémák hogy üzemben kell tartani, és parkolni vele akkor már inkább csak nyűg. Sokan csak azért vesznek autót hogy a hétvégi nagybevásárlást megcsinálják, mert heti két alkalommal eltekerni már fárasztó... Pláne elbuszozni/gyalogolni. Meg annyi mindent vesznek hogy az feltölti a csomagtartót.

    Eddig akár hol dolgoztam be tudtam vásárolni hazafelé menet, mert annyi a kis boltocska és a készleteim ritkán fogytak le arra hogy el kelljen mennem a mindent egy helyen jellegű boltokba. Volt egy 3 éves időszak amikor kísérlet képpen feljegyeztem hány alkalommal mondtam hogy jó lenne egy autó. 5... öt olyan alkalom volt amikor ez elhagyta a szám. Ebből egy nyaralós/túrázós eseménynél amikor a megbeszélt útitársak (a kocsi tulaja) visszamondta a túrán részvételt és így a hazaérkezést egy kocsival kellett megoldni a kettő helyett. Ezen kívül volt két költöztetős móka, egy orvoshoz sietős szállítós, és egy kórházból hazahozós...