• repvez
    #8
    Mit értesz első szériás gépeknek? az F35-ösnél a szeria gyártású gépek már mindennel rendelkeztek ami kell. A euro kacsák is felvoltak mindennel szerelve amivel a megrendelő kérte. gondolok itt az EF2000-re aminél volt a trench 1 és trench 3. aminél ugye az elso még csak légiharcra volt jo, ez van az osztrákoknak.
    De például a szaudianak meg már rajta van a kols is a kabin elött.

    A szu57-es esetében meg még a protogépeken se lehetett látni semmi olyat ami arra utalna, hogy bármit is tesztelnének ,hogy később a széria gépeken megjelenjen.

    A turbinák előtti rácsnál arra gondolsz amit a hajtómű elé leereszt a 29es ? mert az nem azért van ,hogy csökkentse a radarkeresztmetszetet, csak a felszálláskori törmelék beszivásának megakadályozására van.
    Meg olyan orosz gépet nem láttam még aminél a beömlőnél lett volna rács mint a F117-es esetében. beljebb meg már sok értelmét nem látom, ha már maga a gép kialakítása nem lopakodó.
    Hiába is akarják előadni, a kabin előtti kis gömböcske se lett lopakodásra kialakítva,.
    Amcsi gépeken ennél kisebb kiengedhető kis antennákkal szokták megnövelni a radarkeresztmetszetet , hogy ne lehessen kideríteni egy repnap alkalmával a valós adatot.
    Az megint azt támasztja alá, hogy nem a lopakodásra készült a gép, hogy a hajtóművek nem nagyon vannak álcázva, és azzal se nagyon értek egyet, hogy mert csak a szemből jövö fenyegetésre koncentrálnak. mintha azt mondanád, hogy soha nem kellene megfordulniuk és hazafelé venni az irányt vagy csak valaki nem tud mögéjük kerülni, ilyenkor meg megcseszheti a manöverező képességét ha valogba lesz lőve olyan távolról, hogy észre sem veszi.

    A precíziós fegyverekre visszatérve.
    BNem azt mondtam, hogy nincsenek precíziós fegyverei az oroszoknak, hanem ,hogy azok , nem integrálhatok a szu57es belső fegyverterébe . külső függesztmenyként meg megint nem alacsony észlelhetőségű.
    Az amcsik az AIM9 és az AMRAAM rakétáknak is megcsinálták a kis szárny fesztávu verzióját, hogy beleférjenek a belső terekben.
    Ez az orosz oldalon hol letszik jönni? még azt sem oldották meg , hogy az R77esnek a sajt reszelőit be lehessen hajtani, és csak az indításkor nyíljon ki igy csökkentvé a légellenállást.

    Egy precíziós bombázáshoz, meg a KAB bombákat H25/29-es rakétákat hogy teszik a belső fegyvertérbe, ha azok célzásához is külső konténer kellene, mert sehol a sárkányon, nem látok egy kis ablakot sem, ahol a lézer vagy a kamera képe kinézne, mint egy SZu22/25 vagy a mig27es esetében volt. De még egy lightning másolatot se nagyon láttam orosz oldalról.

    bunny: biztos, hogy van benne szénszálas anyag is, de a gyártás technológia meg sem közelíti azt amikor egy egységként készül el a szárny a törzzsel együtt ahogy egy F35-ösnél, vagy hogy alig látni a külső felületen szegecset csavart. azok mind csak olyan helyen vannak amik nap rendszerességgel nyitnak , de a törzskereti szegecselést nem látod, ellenben egy szu57essel.