• t_robert
    #12
    ja oroszoknál a precizós lég csapásmérés abból áll, hogy odabasznak egy 2000 fontos légi bombát a település közepére a feltételezett célra. Mondjuk egy ellenséges járműre. Ha nem is találják el precizen a pusztulását garantálja az utca közepén keletkező 20 méteres kráter és a 100 méteres körzetben felrobbanó és romba dőlő tucatnyi lakóház. igaz meghal közben 150 civil... láttuk Sziriában a módszert. Aztán közlik, hogy kiiktattak 150 terroristát egy légi csapással. Magasról leszarják, hogy kórházat, iskolát templomot vagy mit találnak el. nem véletlenül lincselik meg az elfogott orosz pilotákat. van bőven mit törleszteni nekik a civileknek.
    Ennél humánusabb az amerikai légi csapás. Ők bemérik a célt, mondjuk a feltételezet terroristát szállító autót és megküldik egy pár kilós rakétával drónról, ami el is találja 98%-os eséllyel. Persze, annak aki a kocsiban van annyi, na meg annak, aki esetleg pár méterre pont rosszkor rossz helyen van a kocsi közelében. De 2-3 áldozat még mindig humánusabb, mint 150 civil...
    de ugyan ez van az atom fegyverekkel is. Megcéloznak valamit pár ezer kilométerről atom rakétával. Az amerikai rakéta mellé megy 20 métert. Ami mindegy 100 Kt esetében. Az orosz rakéta meg mellé megy 500-800 métert. Akkor már egy bunker túlélhetné. ezért az orosz rakétán 300-500 kt-ás töltet van na puff neki majd a pontatlanságot pótolja a robbanó erő. Na mond már nem a fél város megy rá a csapásra, hanem az egész és környéke.... leszarják az oroszok.