• t_robert
    #11
    Vagyis a következő 3 évben 22 darab lesz. (ha le nem állítják valahol 10 darab körül szokás szerint pénz hiány miatt) igaz egy tucat géppel nem lehet megváltani a világot... úgy 1000-2000 darabot kéne belőle hadrendbe állítani pár év alatt, hogy érjen valamit... egy repülő technikai tudás mellett az is számít, hogy legyen belőle elég mennyiség.
    Emlékezünk még a Tigris tankra. soha nem volt elég belőle, hogy meghatározó legyen a hadszíntereken. Összesen úgy 1530 darab körül gyártottak 2 év alatt belőle. A legnagyobb bevethető mennyiség egy hónapban úgy 600-700 darab volt úgy 1944 tavaszán. Így a háború nagy részében a Pz. 3/4 volt a meghatározó alaptank, amiből több 10 ezer darabot gyártottak és ezer számra vesztették azokat folyamatosan a harcokban. Az utolsó évben kezdtek Párducokat gyártani leváltandó a Pz. 3/4-et de csak 6000 darab készült el. és azért egy párduc messze nem vette fel páncélzatban és támadó erőben a versenyt egy Tigrissel. Így azért ki tudta lőni egy T-34/85 vagy egy egy Sherman tank is. Illetve a háború utolsó hónapjaiban kezdtek megjelenni a amerikai nehezebb tankok, mint az M 26 'Pershing' Ami azért már képes volt megütközni egy Tigrissel vagy párduccal. Bár csak az utolsó 1-2 hónapban jelent meg a német országi harcokban úgy 2 tucatnyi. illetve az oroszoknál az IS-2 tank volt az utolsó 1 évben, ami már képes volt felvenni a harcot egy Tigris ellenében. Volt olyan csata, ahol 11 db IS-2 ütközött meg 14 Királytigrissel és az oroszok kilőttek 4 Tigris II-t és megrongáltak 7 darabot. Ami igen csak kiváló teljesítmény volt Királytigris ellen.
    Tehát hiába van kevés darab valamiből ha nem válik mennyiségben is meghatározó alap típussá, akkor nem sokat ér. legfeljebb díszszemléken lehet mutogatni.