Hová lettek a férfiak?
  • kakukk2
    #178
    Eszembe sem jutott arról beszélni, hogy a férfiak férfiakkal csalnák meg a párjukat. Éppen ellenkezőleg. 99, vagy akár annál is több százalékban bizony nőkkel csalják meg a női partnerüket. Én arra akartam utalni, méghozzá hangsúlyosan, hogy egy ilyen kalandhoz is két fél kell. És a két fél közül az egyik nő. Ne mutogassunk kizárólag a férfiakra, amikor az igen gyakori félrelépésekről beszélünk ! A férfi maximum 50%-ban hibáztatható. Azért maximum 50, mert mindenki, legalábbis minden férfi tudja, hogy a szexről a nő dönt. Leszámítva azokat az eseteket, amikor a nő a kezdeményező.

    Nagy divat manapság arról értekezni, hogy egyes férfi főnökök szexuálisan is visszaélnek női beosztottjaik kiszolgáltatott helyzetével. Valóban van ilyen. Én azért kíváncsi lennék egy valamennyire is megbízható statisztikára, hogy ez mennyire gyakori a valóságban, de ilyen statisztikát soha nem fogok látni. Arról az évezredes hagyományról viszont, hogy a férfi alárendelteket NEM szexuális szempontból nap mint nap kihasználják, megalázzák, földbe döngölik, és hogy ennek a női alárendeltek a felét sem kapják meg, a kutya sem beszél, senkit nem érdekel. Pedig én még olyan embert is ismertem, aki ebbe belehalt. És ez az, ami egyáltalán nem kötődik az egzisztenciális kiszolgáltatottság mértékéhez. De hagyjuk a férfiakat, azok nem számítanak.

    Az viszont nagyon is számít, hogy van-e enni a családnak, vagy nincs. Ne hasonlítsuk össze a valóban nélkülöző emberek kiszolgáltatottságát a showbusiness ambiciózus szereplőinek helyzetével. Amit a VALÓBAN kiszolgáltatott nők kárára csinálnak, azt zsarolásnak hívják. Amit a showbusiness üdvöskéinek kárára, az meg tisztességtelen ajánlat. A „szexuális zaklatás” kifejezés az egy PC találmány. A tisztességtelen ajánlatot pedig el is lehetett fogadni, meg vissza is lehetett utasítani, mióta világ a világ. Mind a kettő erkölcstelen a főnök részéről, de a zsaroló bűne messze nagyobb, mivel azt csak nagyon súlyos következményekkel lehet visszautasítani. Színházi színésznőnek viszont el lehet menni, de el ám ! Úgyhogy ott bizony a nő dönt : megéri-e neki az árat, amit X producertől vagy más főcsővezetőtől várhat, vagy nem éri meg. Ne hasonlítsuk össze a kettőt !