Hová lettek a férfiak?
  • kakukk2
    #170
    Hogy ki tette értékké a női szexualitást, annak két oldala van. Igaz, amit írsz arra az esetre, hogy a férfiak tették azzá, mert baromira szeretik, ha tudják, hogy kié a gyerek, akit felnevelnek. Nem tudom, hogy ezért mennyire vethetők meg, de itt egyértelműen a házasságon kívüli szexről volt szó.

    A házasságon, párkapcsolaton belüli „mosolyszünet” egyértelműen a nők fegyvere volt mindig, és az ma is. Csak éppen manapság sok férfi már nem hagyja magát zsarolni, és simán lelép. Ugyanúgy a rendszeres verbális agresszió miatt is.
    Nem annyira a férfiak tűntek el a világból, hanem a nagy marha emancipáció miatt a nők veszítették el a férfiakat.

    Írod, hogy ha a nők visszaélnek a saját szexualitásukkal, az ugyanolyan, mint amikor a férfi főnök zsarolással viszi ágyba női beosztottját. Ezzel csak egy baj van. Hogy az elsővel sokat találkoztam az életben, mert a férfiak azért néha megnyílnak férfitársaik előtt, és panaszkodnak. De a másodikkal én az életben soha nem találkoztam. Évtizedeket húztam le hivatali környezetben, ahol gyakran férfi volt a főnök, és nők a beosztottak. De soha ilyet nem hallottam. Tolakodó férfiakról hallottam, tolakodó főnökökről is, de zsaroló főnökökről nem. Mármint az életben. Mert amúgy olvastam ilyet, láttam filmen, tévében rogyásig. Még a Kommunista Kiáltványban is van ilyesmi. De az élet az valahogy engem kihagyott ebből. Ettől függetlenül nem állítom, nem is állíthatom, hogy nincs ilyen. Ahol nagy a kiszolgáltatottság, ott biztos, hogy van. Csak közel sem olyan gyakori, mint amit a nők csinálnak a párjukkal.

    A belső korlátokkal kapcsolatos kérdésfeltevésem elméleti – de csak az én koromban. A kérdés az, ahogy már korábban leírtam, hogy a mai megváltozott körülmények között egy nő miért ne feküdhetne le egy olyan férfival, aki tetszik neki, vagy miért is ne kezdeményezhetne egy olyan férfinél, aki tetszik neki. A mai világban tulajdonképpen miért kéne olyan belső korlátot állítani, hogy „nem fekszem le Zolival, mert a múlt héten lefeküdtem Gergővel. Mert mit fognak szólni az emberek ?” Ja, és hát a kedvenc szlogenem, amit már több nőtől is hallottam : „Nem fekszem le X-szel, mert nem érdemli meg !”. Mintha az valami díj lenne, amit ki kell érdemelni.

    A modern világban egy egyedülálló nőnél a belső korlátnak szerintem az kéne, hogy legyen, hogy kell a pacák, vagy nem. Bonyolultabb a helyzet, ha a nő kapcsolatban él. Szóval a helyzet ugyanaz, mint a férfiaknál.