Hová lettek a férfiak?
  • kakukk2
    #162
    Lehet, hogy túlságosan terjengősen, vagy félreérthetően fogalmaztam, de igazából arról akartam beszélni, hogy a férfiak nem azon az alapon tisztelnek, vagy nem tisztelnek egy nőt, hogy az enged-e pillanatnyi szexuális vágyainak, vagy nem. Ez nem szempont, isten bizony nem. Más kérdés – legyen szó akár férfiről, akár nőről – hogy ha már családja, kicsi gyerekei vannak, és mégis olyan kapcsolatokba megy bele, amivel kockáztatja, sőt szét is robbantja a családját. Ez a gyerek, a gyerekek számára tragédia. És emiatt az ilyeneket tényleg nem tisztelik.

    Említetted azt a statisztikát, hogy komoly tartalom nélkül a fiúk hány százaléka, ill. a lányok hány százaléka ment bele szexuális kalandba. Nos, én – bár bizonyítani nem tudom – kételkedem az arányokban. Inkább úgy gondolom, hogy a nőket jobban kötik a hagyományok, a társadalmi elvárások, és emiatt még név nélkül is nehezen vallanak be ilyesmit. De valamennyire a férfiakat is kötik, szóval a fiúk 55%-os értékét kevesellem, a lányok 25%-os értékét meg nagyon-nagyon kevesellem. Véleményem szerint az ilyenfajta „könnyű” kalandok többnyire nem előre megfontolt szándékkal, hanem hirtelen felindulásból történnek. Aztán utána meg lehet bánni persze, de attól még fél év múlva újra megtörténhet.

    Én inkább arra szeretnék visszakanyarodni, vajon nőként egyetértesz-e azzal, hogy amikor a nők egyfajta értékké, keggyé tették a férfiakkkal szemben saját szexualitásukat, az egyfajta fegyver volt a nők kezében a férfiuralommal szemben ? És ha igen, akkor a férfiuralom megszűntével érdemes-e, időszerű-e a mai napig fenntartani ?