• Lapajka
    #10
    Ne vedd magadra, de egy élettelen, élettapasztalat mentes, mondhatni nyeretlen kétéves szinten, aki még nem látott jó játékot, persze hogy ámulat bámulat, a sok hatásvadász és amúgy tök felesleges effekt, meg cifrázás benne (jó sok buggal)... persze ezektől mámorosan el lehet bűvölődni (ahogy mi vén rókák tettük ezt az első 3d gyorsított játékkal, mondjuk az Unreal-al, Fear-el vagy az első Half Life-al), hisz újszülöttnek minden vicc új. Érthető, hogy minimális, jó játék tapasztalattal hatalmas élményt nyújt. Csak vannak picikét igényesebb és tapasztaltabb gamerek, akik átlátnak a szitán, akiket nem lehet csillogó-villogó effektekkel elvakítani. Komplexitást ill sok küldit és zegzugot is lehet szépen álságosan tupírozni, fújni a lufit, ahogy szépen látható az Assassins Creed sorozatnál, de sajnos a Witcher 3 is már belesétált ebbe a fiaskóba... persze a szép látvány leköt, bűvöl, de amikor az újabb apró küldi megint ugyanaz a bugyutaság; találsz egy levelet, meg egy "rejtett" kincset, ami már onnan látszik a víz alatt, ahol állsz épp... stb
    Ez egyszer-kétszer elmegy, de ha már 10-20-adszor ugyanaz minimális eltérésekkel (vagy akár semmivel), az akkor már gáz... fanatikus rajongót persze ez nem zavar és nem töri le alelkesedését... sem a bugok, sem az, hogy dobhatod ki a régi hardvered a játék miatt (már ha megteheted)... Node persze apu vett egy konzolt karira jellegű 12 éves lurkóként nyílván mind külön-külön szuper, még nem élte ki annyira a játék szenvedélyét és igényét, nem tudja ugyanazt megunni újra és újra... ők a GTA nevezetű agyhalál sikerre vivői is ugyebár... és sajnos eléggé nyilvánvaló, hogy a CP is leginkább nekik szól, mert nyilvánvaló hogy vén róka már immunis ezerkre az elcsépelt trükkökre... A Witcher felnőtt játék, szex-el, horrorral, brutalitással és igen filozofikus és misztikus témákkal; nyilván a felét nem érti, sőt nem is játszhat vele elvileg etgy kis tini, ha jól tudom legalább 16+-os... A CDP -esek úgy láttak nyitni kéne az ifjabb generációk felé, akik a puffpuff brrbrrr GTA jellegű játékémenetre gerjednek inkább, mint végtelen mezőkön karddal a háton futkosásra.
    Hogy bezuhant vagy sem, azért hülyeség, és nem ért volna meg egy cikket itt, mert igen, nyilván pont az van, amit írsz... kitolták az emberek, egyáltalán eleve nevetséges hogy egy single játéknál, még ezt is figyelik és mérik, súlyos fps-eket vesz el, az amúgy sem hasító játéktól hogy állandóan kommunikál a netre a háttérben a kiadó és nem a játékos érdekei szerint... (na jó kivéve a patch-eket, amiből még jó sok kell hogy végre tényleg áradozzunk róla, ahogy ez volt amúgy szinte minden CDP játéknál)