• kvp
  #5
  "Ezt sose értettem, hogy mitől környezetbarát valami amit fából építenek."

  Kornyezetbaratabb mintha koolajbol lenne. Persze ahogy nem tudnank minden fabol epiteni mert nincs eleg erdoterulet, ugy nem tudnank minden koolajat biouzemanyaggal kivaltani, mert ahhoz sincs eleg termofoldterulet. A Fold bolygo felulete ugyanis veges.

  Ellenben ha kornyezetbarat modon megermelt elektromos energiaval allitunk elo legkori szendioxidbol es vizbol metant majd abbol muanyagot, akkor az ugyancsak kornyezetbarat megoldas es raadasul a hulladek muanyagot zart kornyezetben ujra elegetve es visszaalakitva plazmava, majd ujra metanna es abbol muanyagga, gyakorlatilag akarmeddig ismetelheto a folyamat, a kornyezet terhelese nelkul. Csak nagyon sok tiszta energia kell hozza.

  A fa es a papirzacskok csak egy ideiglenes felmegoldas, mint a biouzemanyagok, amig nem lesz eleg olcso energiank a szintetikus muanyagokra es uvegekre/keramiakra torteno atallasra. (egy passziv teglahaz ilyen szempontbol egyebkent elonyosebb, csak annak az eloallitasahoz is tiszta energia kell)

  ps: Jelenleg az amerikai hadsereg es a spacex dolgozik a szintetikus metan nagy mennyisegu, kornyezetbarat eloallitasan. Igazabol nekik a Marsra kell, hogy vissza tudjanak jonni az urhajokkal, de itt a Foldon is nagyon elonyos lenne. (es pont van hozza egy napenergiaval foglalkozo ceguk, meg egy aksikat eloallito masik, hogy napenergiaval tudjanak metant eloallitani teljesen sajat technologia felhasznalasaval)