• kvp
    #1
    A windows 3.x sorozat pont ezt hasznalta az ATX-es standby elterjedese elott. Kikapcsolta a monitort es futott tovabb a gep ahogy korabban. Igazabol most is beallithato sok alaplapon, hogy a gep csokkentse az orajelet ha nincs hasznalatban, kikapcsoljon a monitor ha nem mozgatjak az egeret, lealljon a merevlemez ha eppen nincs i/o aktivitas. De attol a gep meg megy tovabb es futnak a programok is. Igy ha jon egy uzenet, akkor felporog a merevlemez, lementi a bejovo adatokat, visszakapcsol a kijelzo es csipog a hangszoro, tehat a gep felall normal allapotba.

    Miert problemas ez? Mert a gep megy, tehat ez a fajta standby sok laptop esten max. 8-12 oraig tarthato fent, mig legcsukott kijelzovel, ATX-es sleep-ben napokig, de olyankor all a rendszer, csak betoltve marad a rendszer. (de kinyitaskor ugrik egyet a rendszer ora, hogy potolja a kiesett idot)

    Egyebkent modern standby-t hasznal az osszes telefon es azt hasznalt a legtobb Windows CE tablet es telefon is. (sok sok eve) Nem ujdonsag es mint irtam, ma is elohozhato a win10-bol is, csak sok helyen kell allitgatni. (pl. a device power management-nel is, kikapcsolva pl. a halozati eszkozok futas kozbeni suspend-jet) Varhatoan ezt fogjak egy kattintassal aktivalhatova tenni, mint ahogy WinCE alatt ez volt az alap minden telefonon.