• Palinko
    #1
    "Az elmúlt hetekben több másik félvezetőgyártó kapcsán is felmerültek hasonló hírek, a United Microelectronics például a 200 mm-es ostyák esetében volt kénytelen árat emelni"

    Kénytelen volt, hát egyem is meg :D Mert ugyanazon az áron nem is gyárthatott volna és amire tényleg kénytelen lenne az az hogy megmondja az új megrendelőknek hogy x csúszással tudja csak vállalni a gyártást. Nem ő kénytelen volt árat emelni :D Nem is arról van szó hogy megteheti és meg is teszi.

    Értem én hogy drága az 5-7 nm-es gyártósor de ha ekkora az igény tényleg felépíthetnének még párat, mert nem fog rájuk rohadni úgy se, pláne hogy tudjuk még 20-30+ nm-en is gyártanak olyan alkatrészeket ahol nem fontos annyira a legújabb technológia cserébe az ár fontos. Szóval ha már 3nm-en leszünk ezeket a gépsorokat akkor is ki tudják majd használni vagy el tudják adni jó áron olyanoknak akik ég évekig vidáman gyártanak vele. Ehelyett inkább nyerészkednek nem mintha amúgy sem emelkedett volna nagyon meg az elektronika ára az elmúlt 10 évben és ez nem a jó irány, mivel az az lenne hogy minél szélesebb rétegek engedhessenek meg minél erősebb hw-t.