• lammaer
    #3
    Na pont erre van szükség, igy is tele van a puttonyom hogy életképtelen, mindenre szenzitív generációt nevelünk, aki nem képes megfelelő döntéseket hozni és megvédeni magát, mindentől meg kell védeni.

    A szülők meg epic control freakké válnak, mindenhol sorompókkal meg kerítésekkel akarják korlátozni a gyereket (webfilter, parental control) ahelyett hogy megfelelően nevelnék. Az ilyen mesterkélt gátak még édesebbé teszik a tiltott gyümölcsöt, nagyob az esély hogy a gyerek ki fogja játszani (átmegy a haverjához, vagy egyszerűen csak jobban ismeri a technológiát mint a boomer szülei).
    Most őszintén szüleink eldugták a felnőttfilmes VHSt, számított az. Vagy megkerestük, vagy átmentünk a haverhoz akinek a szülei lazábbak voltak :)

    Komolyan röhögni szoktam amikor vki vagizik hogy neki otthon a routerben be van minden filter állítva nehogy a gyerek "olyat" nézhessen.. azt ha rákérdezek hogy ugyan van e a gyereknek mobiltelefonja (hogyne lenne) mobilnettel (hát hogyne lenne).....

    Az már csak hab a tortán hogy az irányításmániás szülő a cégektől várja el hogy még az irányítást is megcsinálják helyette (lásd pl a facebook állandó cseszegetése hogy nem cenzúráz eleget - mer a hülyegyereke követett vmi kretént aki rávette hogy ugorjon le a tizedikről. Aztán meg azért cseszegetik a tartalomszolgáltatókat hogy mi az hogy cenzúráz, hát emberi jogok meg minden...).

    Komolyan tényleg elégnek kell lennie egy letiltás gombnak azt csá... nehogy már eret vágjon valaki ha egy jöttment senki egy online játékban urambocsá lebuzizza....
    Utoljára szerkesztette: lammaer, 2020.12.16. 09:23:11