• kvp
    #2
    A letiltas gomb nem ad lehetoseget arra, hogy ha valakit letiltanak az egyik platformon, akkor automatikusan letiltasra keruljon a masikon. Ezen kivul a szuloknek sem ad lehetoseget arra, hogy beallitsak, hogy a gyerekuk mivel jatszhat es ha jatszik, akkor milyen jatekosokkal talalkozhat az online jatekok soran.

    Pl. ha egy szulo beallitja, hogy a gyerek csak vele hasonlo koru gyerekekkel jatszhat egyutt, akkor ha a konzol folyamatosan kepet keszit minden jatekosrol, akkor ki lehet szurni, ha egy felnott akarna egy gyerek account-javal jatszani. De akar azt is meg lehet akadalyozni, hogy az egyik gyerek kolcsonadja a jatekot a masiknak vagy akar a sajat konzolja elott atengedje az iranyitast a szomszed gyereknek. Ehhez semmi mas nem kell, csak folyamatosan videofelvetelt kesziteni a szobarol ahol a konzol van (ez az iranyitashoz amugy is kellhet), felismerni rajta az arcokat es azonositani oket.

    Ugyanez hanfelismeressel, hogy ki lehessen szurni ha nem azonositott ember akarna beszolni, pl. a jatszo gyerek mogott a szoba masik feleben karomkodni kezd egy szulo. De ha mar hangfelismeres, akkor automatikusan lehetne valos idoben cenzurazni a hang alapu beszelgeteseket, igy pl. az osszes nem kivanatos szot vagy temat ki lehet szurni, a hibazo felhasznalot megjelolni es ha visszaeso (pl. karomkodik team chat-ben ha lelovik vagy politizal), akkor kitilthato. Es mivel a biometrikus azonositokat nem igazan lehet megvaltoztatni, ezert az illeto nem tud masik account-tal visszamenni vagy masik tipusu konzolt megveve platformot valtani.

    Egy ilyen rendszer egy jatekfejlesztonek eleg nagy tetel lenne, de ha osszefognak, akkor egy kartellnek mar megfizetheto osszegge valik. A mai fiatalabb szulok es a legtobb gyerek amugy is termeszetesnek veszi, hogy minden eszkozuk folyamatosan hallgatja es nezi oket es ha olyat mondanak vagy tesznek amit nem szabad, akkor a rendszer bunteti oket.

    Ezekkel a technologiakkal nagyon konnyu safe space-e alakitani minden online jatekos kozosseget, ahol mindenki csak azt teszi es mondja amit szabad. Persze mindez csak a gyerekek vedelmeben.