• Sequoyah
    #2
    A vilag mar csak igy mukodik. Az emberek osszegyulnek a varosokban, aztan amikor tul sokan lesznek, akkor paran kenytelenek otthagyni. Miota vilag a vilag, es leteznek varosok azota folyik ez ciklikusan.

    Szoval nyilvan majd Texasban is meg fog ez ismetlodni, mert nagy vonalakban ugyanaz tortenik a vilag osszes nagyvarosaban. A nagyvarosokban mindig tobb a GDP, tobb penzuk van az embereknek, viszont dragabb az elet, tobb a hajlektalan es nagyobb a stressz.

    Es nem, a szilicium volgy meg veletlenul sem fog kiurulni. A fo problemajuk eppen az ellenkezoje, hogy tovabbra is olyan nepszeruek, hogy tulzsufoltak lettek, ezert egesz egyszeruen fizikailag nem fer el olyan sok ember es ceg mint aki ott szeretne lenni. Es amikor valahol elfogy a hely, akkor bizony torvenyszeruen valakinek mennie kell. Ha a HP es az Oracle jol tud ervenyesulni mashol is, akkor nyilvan ok fognak menni.

    San Francisconak egyebkent van egy sajat egyedi problemaja is ami tetezi a fentit. A helyi ingatlantulajdonosok megtorpedoznak mindenfele uj epitkezest, mert elvezik az egekbe szoko ingatlanarakat, es igy a lakohely-keresletet nem lehet uj kinalattal kielegiteni mint mashol.

    Es egyebkent helyes is hogy kicsit diverzifikalodnak az iparagak, nem egeszseges hogy egy helyre tomorul mindenki aki szamit, mindenhol mashol pedig eheznek az emberek es haldoklik a videk.