• defiant9
    #46
    "hogy 5 ezer fős falvakban vannak igen komoly üzemek, pl. Haribo gyár Nemesvámoson."
    Ahogy mondtam vannak egyedi példák és van az a típusú alacsony hozzáadott értékű termelés (gyk. futószalag munka) ahol nem szükséges az az ipari háttér ami mondjuk egy kínai övezetben megvan, itt egy komponens kell az olcsó munkaerő, amit ez elvész tovább is áll az üzem.
    Ennek ellenére a számok engem igazolnak, csak a nagyvárosok növekednek, a népesség egyre nagyobb aránya költözik ide. Ez igaz Ausztriára vagy Németországra is, de ránk is.



    "Csak állambácsinak elő kellene segítenie a folyamatot,"
    Lózung. Mégis hogyan, honnan veszed el az ehhez szükséges pénzt?

    "Az állami ellenőrzés nem jelent szocializmust azért."
    Akkor konkretizáld mire gondolsz. Az Apple vagy a Mercedes maga fejleszt a globális piacra vagy az állam adjon nekik tervet?

    "Látom, nagyon nagy komák vagytok Astrojannal..."
    Látom kifogytál az érvekből és csak a szokásos személyekedásbe forduló irányvonalad maradt.
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A jelenleg közel 3 és fél millió lakossal rendelkező német főváros egyre nagyobb vonzerőt jelent a felnövekvő nemzedék számára, így 2030-ban várhatóan már csaknem 5 millióan fognak Berlinben lakni. Az egykori NDK-ban fekvő Szász-Anhalt tartomány lakóinak száma viszont 13 egész 6 tized százalékkal csökken 2030-ig.
    Hasonló helyzet fenyegeti a Berlintől északra fekvő Mecklenburgot is. Ez komoly infrastrukturális problémákat von majd maga után, ugyanis másfél évtized múlva a vidéken akadozni fog az egészségügyi ellátás és zavarok lépnek fel a helyiérdekű forgalomban is.
    Mivel a felnövekvő nemzedék egyre nagyobb ütemben fogja elhagyni a falvakat csak az idősebb réteg marad hátra, akikről mind kevesebben fognak gondoskodni, következésképpen a települések vezetőinek alaposan át kell gondolniuk, miként tudnák biztosítani a nem is annyira távoli jövőben az aggok megfelelő ellátását.