• bdzsana
    #17
    Csakhogy nem attól lesz ízes vagy íztelen mert földön termett vagy sem. Az áruházban árult termékek nem azért íztelenek mert nem földön termelték. Az ipari termesztett zöldségnek gyümölcsnek ellenállónak kell lennie az időjárási körülményere, a betegségekre. Gyorsan kell nagyra nőniük. Ezért így nemesítik őket ami az íz rovására megy. Arról nem is beszélve, hogy az áruházban árult termékek nagyrésze nem szezonális és nem hazai. A fél világot átutazzák, és hogy az utat kibárják ezt éretlenül teszik és utóérlelik.
    Ezzel nem tudsz mit csinálni, Bözsi néni kertjével nem fogod tudni kiszolgálni a világot.
    Épp ezért gondolom, hogy a fent említett módszer jobb alternatíva lehet a jelenlegi ipari termelésre. Kevesebb vegyszer, és helyben is elő lehet állítani, nem kell éretlenül leszedni és végigutaztatni a földgolyón.