• kvp
    #3
    Alapvetoen van ertelme a dolognak, pl. a mostani okosorak csak limitalt mertekben tudnak ekg-t merni, alapbol egy ponton ha rateszi az ember az ujjat akkor ket ponton. Viszont ha az okosora kepes lenne nfc-s energiaatvitellel csatlakozni egy okos trikohoz, akkor a folyamatos tobbpontos ekg-t is meg lehetne oldani. Mar most is vannak ilyen rendszerek, pl. orszaguti versenykerekparosok hordanak is ilyeneket, de nehez beoltozni es drotok lognak mindenutt. Ez kivalthato lenne az okosora + okostriko + radios energia es adatatvitel kombinacioval.

    Az ilyen termekek moshatoak, de ertelemszeruen a szenzor csomagot tartalmazo textil elobb utobb tonkremegy. Ilyenkor a szenzor komponenst cserlni kell. Mar ez is nagy elorelepes a regi felragasztos, egyszer hasznalatos megoldasokhoz kepest es meg nagyobb az osi femcsipeszes, sosvizes vattas elektrodakhoz kepest. (engem meg vizsgaltak olyannal, azzal nem lehet megmodzulni sem, mert leesik)

    Anno az urhajosok meg a felragasztos rendszereket viseltek, neha napokig vagy a teljes kuldetes alatt, termeszetesen mosakodni nem lehetett. Ehhez kepest a felveheto ruhaba integralt rendszerek hatalmas elorelepest jelentenek.

    Piaca lenne ezeknek, foleg az idos emberek eseten, akikre igy a szoftver vigyazna az apolok vagy a csaladtagok helyett, de ugyanugy jo az akar amator sportoloknak vagy a tarosan betegek szamara is. Ha eleg olcsoak lesznek, akkor eleg nagy korben el tudnak terjedni, mint ahogy az okosorak is elterjedtek.