• wraithLord
    #1
    Egy olyan filmnél, amit direkt a kínai piacra készítettek, biztos szándékosan beleraknak egy ázsiaiakat sértő durva poént (Pláne úgy, hogy a Constantin filmen kívül minden cég ázsiai, akinek valami köze van a filmhez.)

    Nem tudtam megnézni a filmrészletet, mert töröltették, és ha láttam volna, akkor se valószínű, hogy érteném a hülye poén súlyát...
    De eléggé ilyen megcsinált túlérzékenységre (XXI. század), önirónia hiányára, humorérzék hiányára enged következtetni az egész.
    Aki megsértődik egy akármilyen gonosz csúfolódáson, az azért veszi komolyan, mert nem tudott túllépni rajta, ő maga is azt gondolja magáról, amire a hülye poén utal. Ez pedig biztosan nem szándékos volt, csak szarul sült el.

    Pl. a Kimdzsogunra azt mondják, hogy úgy néz ki, mint egy kövér kisgyerek (tudom, ő észak-koreai). Egy egészséges pszichéjű ember ezen nevet, és vagy nem érdekli, mert van önironiája, de így érzi jól magát, és leszarja a másik véleményét; vagy már dolgozik is rajta, hogy ne így nézzen ki, mert nem érzi jól magát.
    Viszont Kimdzsongun valószínűleg az ilyet egy Marsrakéta elejére kötözve kilövetné az űrbe, és csinálná tovább ugyanazt és ugyanúgy, ahogy addig...