• t_robert
    #4
    mivel a nyílt forráskódú programokat se 100-szor ügyesebb emberek fejlesztik, mint a zártakat így a bekerülő hiba arány hasonló.
    Statisztika szerint még a legleteszteltebb és ellenőrzöttebb program kódban is van átlagosan 1000 forrás soronként valami hiba. Amit aztán késöbb javitanak vagy örökre benne marad a kódban. Persze itt nem olyan hibákról van szó, amitől úgy elszáll az alkalmazás, mint a győzelmi zászló. Hanem olyanokról is, amikor valami bénán logikátlanul van megoldva, vagy lehetne jobb is valami gyakorlati megvalósítása.
    Mondjuk mára egy windows nagyjából áll vagy 150 millió forrás kódnyi sorból. ami azt jelenti, hogy belevisznek a kódba úgy 150 ezer hibát. Amit persze javítanak, ha kiderül és fejlesztés közben újabb hibákat generálnak.
    Természetesen a Linux se tér el ettől statisztikai megbizhatóságban vagy egy Android vagy egy IOS. Persze ma már sok kódot nem ember ír közvetlenül, hanem objektum orientált fejlesztő környezetek generálnak ki adott beállítások mellett bemelve a kódba mondjuk egy a fejlesztő által használt objektum kódját. De nincsen rá garancia, hogy a bemelt rész tökéletes optimális és minden hiba mentes.