• grobs
    #8
    A táplálkozás tudomány sajnos nem egzakt. Nagyon sok a változó amire figyelni kellene. pl. milyen élősködőkkel élünk együtt. Ezen kívül egy rakás hiány "betegség" évtizedes lefolyású így nagyon nehezen kutatható, pláne nagy mintán. pl. B12 vitamin hiány nem egyik napról a másikra jelentkezik hanem sok-sok év után, ráadásul ezután is kvázi tünetmentes addig ameddig visszafordíthatatlan nem lesz.
    C vitaminnál is csak azt tudjuk kb. mennyi kell, hogy skorbutosak ne legyünk. De az egészséges szintet még mindig csak tippelni lehet.

    Alapvető tudáshiány van abban, hogy mit és mennyit kellene ennünk. A szervezetünk úgy alakult/változott, hogy a természetből táplálkozott az ősünk. Sok tápanyagból mérhetetlenül alacsony mennyiségre van szükségünk, de szükségünk van. Ezt eddig jobbára megkaptuk, mert a növények, vagy állatok amiket megeszünk azok tartalmazzák. Egy mesterséges tápláléknak viszont nem csak a makrokat kellene tartalmaznia, hanem a mikrot is. De senki sem tudja, hogy miből mennyi kellene. Egyénre lebontva meg valószínű soha sem fogjuk tudni.