• NEXUS6
    #6
    Szerintem az elején járunk egy folyamatnak, aminek a végén valóbán élő-állat-mentesen fogunk tudni állati termékekhez hasonló ételeket előállítani. De tartok tőle, hogy a végén ez koránt sem lesz már olyan egyszerű, mint az ma tűnik, az általad említett okok miatt sem.

    Van még rahedli olyan anyag az említetteken kívül is, ami az életkor adott szakaszában egészségi állapottól függően kiemelten fontos, pl. feltételesen esszeciális aminósavak. Ezek jelentős része szintén állati élelmiszerekhez kötődik.

    Kiemelném a taurint, amit a csecsemők szervezete nem képes megfelelő mennyiségben előállítani, ráadásul a növényi táplálékon élő anyák tejében kimutatottan alacsonyabb a szintje a normálhoz képest. Ergo nem csak a csecsemő tisztán növényi alapú, hanem az anya ilyen táplálkozása is veszélyes a gyermek számára. A taurin hiánya ideg és keringési rendszeri problémákat, akár ebből kifolyólag halált is okozhat. Ez sem közismert és ebből kifolyólag a nemtudás maga jelentős egészségügyi kockázatot hordoz magában.