• NEXUS6
    #10
    Azért lássuk azt, hogy volt egyfajta együttműködés az AMD és a konzolgyártó cégek között. Érdekes, hogy az AMD is pont mostanában adja ki az első raytracing képes videókártyáit. Egy SOC megoldás sem két nap alatt tervezhető, tesztelhető, gyártható, márpedig ilyenek vannak a konzolokban. Plusz az egész IO rendszer is alapvetően más mint a PC-kben szal az sem egy polcról levett technológia. Az valóban kissé barokkos túlzás, hogy a PS4 kiadásának másnapján már ezerrel nekiálltak az új konzol tervezésének, de tény, hogy mondjuk 3 éve már biztosan komolyabban fejlesztik, tesztelik.

    Lássuk azt, hogy amíg a PS4-nél egy jóárasított konzolt dobtak össze, bevállalva, hogy pl a CPU tekintetében még a PC átlag alatti teljesítményűt is raknak bele, addig a mostani konzolok bizony eléggé harapósra sikeredtek. Számítási teljesítményben és az alkalmazott SSD technológiát tekintve is.

    És itt kapcsolódnék a cikkhez. A fentiek miatt ennek a konzolnak a gyártása marhára nem olcsó és fejlesztéssel, marketinggel, mindennel együttvéve nem biztos hogy az 500$ kiskerárból a Sonynak bármennyi haszna is marad a zsebében! A történelmi tapasztalatok szerint egyszerűen a piac nem veszi fel az ennél drágább konzolokat, még ha csúcs teljesítményt is ígérnek, ezért nem adhatják drágábban.
    Vagy is ha nem akar túl nagy veszeteséget termelni, akkor kénytelen visszafogni az eladásokat. Pláne, hogy még játékok sincsennek, amivel kipótolhatná a hardveren keletkezett mínúszokat. Előre bejelentették, hogy a PS5 játékok drágábbak lesznek, szal valszeg az előbbiek miatt, viszont sajnos gyakorlatilag semmivel nem jobb a szitu, mint az új XB tekintetében, hogy semmi olyan exkluzív tartalom nincs, amit a kiadáskor a konzol mellé rakhatnak.