• kvp
    #8
    Az amerikai rendszer eppen most dolt be. Az allam, azaz a demokratikusan megvalasztott hatalom nem cenzuraz, de a senki altal meg nem valasztott magancegek igen. Ennek lett az egyik eredmenye, hogy akkor a senki altal meg nem valasztott magancegek dontik el, hogy ki lesz az elnok es nem a szavazopolgarok. Es aki ennek ellentmond, azt elhalgattatjak. A szolasszabadsag korlatozasanak jogat egyetlen allam sem adathatja ki a kezebol, mert az elso adando alkalommal levaltjak egy nem demokratikus rendszerre. Ez tortent az USA-ban is.

    Hozzatennem, hogy a grafikon alapjan Magyarorszagon 0 ilyen cenzura tortent az elmult 10 evben. Szoval a magyar elnyomas amire annyira panaszkodnak az emberek jelenleg az egyik legszabadabb a nyugati vilagban. Ennel csak rosszabb lehet ha levaltjak a jelenlegi kormanyt. Az itthoni helyzet is az, hogy inkabb a kormanyt cenzurazzak a kulfoldi, senki altal meg nem valasztott csoportok.

    Vicces, de a magyar kormany addig kovetelte, hogy irjak le mit is jelent pontosan a jogallamisag, hogy az europai parlament megtette. Fent van a honlapjukon. A lenyege az, hogy minden tagallami dontes meghozatalakor 1/3-ad aranyban kell figyelembe venni a kovetkezo 3 fel donteset: 1/3 aranyban a demokratikusan megvalasztott helyi kormany, 1/3 aranyban az europai parlament es 1/3 aranyban az adott allamban erdekelt kulfoldi csoportok (stakeholders) velemenyet. Ez utobbi amit a kormany valamiert civil szervezeteknek hiv, de az eu-s parlamenti anyagban egyertelmuen leirjak hogy itt elsosorban az adott orszagban jelenlevo kulfoldi befektetokrol van szo. Nem veletlen, hogy csak az EU-s parlamenti es az onkormanyzati valasztasokat szabalyozza az EU, mivel az integracios folyamat vegen csak ez a ket donteshozoi szint maradna meg. Ezt a celt tobb magyar politikai ero tudatosan es buszken felvallalta es az emberek jelentos resze lathatoan tamogatja oket benne.