• kvp
    #19
    A szabad valasztasok annyira voltak szabadok mint Eszak-koreaban. Ott is lehet valasztani tobb jelolt kozzul, megis mindig mindenki a jo jeloltet valasztja. Teljesen demokatikusan es szabadon...

    "Hát nem!!! (Hol élsz te???)"

    Szoktam olvsni DK-s anyagokat is. Erdemes. Az egyesult europai allamok eszmeje nem uj es az europai parlament tobbsege elfogadta elerendo hosszutavu celkent. A nemzeti kormanyok megszunesevel lehetoseg lenne regios rendszerre atallni, tehat pl. tamogatasok tekinteteben egy regio lenne kelet ausztria es a hozza tarozo csehorszag, bajororszag es nyugat magyarorszag, nyugat szlovakia. Nem a regi orszaghatarok hanem a gazadasagi fejlettseg hatarozna meg a kozigazgatasi egysegeket. Szepen le van irva az eu-s paramenti anyagok kozott es a kepviselok tobbsege tamogatasarol biztositotta a tervezetet. A penzugyi reszere egyebkent mar jovore sor kerulhet, ugyanis a tagallami kormanyok kizarasaval kozvetlenul az onkormanyzatok kaphatnak az eu-s tamogatasokat, cserebe az eu fele tartoznanak csak elszamolasi jogkorrel. (tovabba a penzert cserebe el kell ismerniuk az eu-s jogszabalyok elobbrenduseget ha az adott tagallam torvenyeivel vagy alkotmanyaval utkoznenek, ami egyebkent is jogellenes a tagallamok reszerol)

    Raadasul egy egyseges europai unio lehetove tenne, hogy a transzatlanti szovetseg ne csak katonai es gazdasagi szovetseg legyen, hanem kozos kormanyzat alatt dolgozzon a jogallamisag megteremteseert az egesz vilagon. (legalabbis igy fogalmaztak) Az oroszoknak mar az eleje sem tetszik, a vezetesuk nagyon nem akar integralodni egy kozos euroatlanti allamba. Putyin ennek hatasara emlitette meg par eve egy ujevi beszedeben Berlin ujboli felszabaditasat, persze csak szukseg eseten. (szukseg: lasd ukrajna, majdnem nato tag lett, aztan valamiert megsem)