• Relixo
    #7
    Azért sokan elsiklottatok egy lényeges dolog felett, nem szokásom "fórum szájkarateháborúzni" de most kivételt teszek persze csak saját véleményem nyilván nem kell velem egyetérteni! De a tényeket azért fogadjuk már el légyszi. :)

    Tények:
    - Mostani videokártya árak elszabadultak, bődületes mértékben. Oké én megértem mai csúcsmodellek ,de akkor az előző generációs kártyák ára miért ugyanaz megközelítőleg mint mostani csúcs kártyáké. ( csak egy pl: 3070 vs 2080 gpu) Fizessek átlag emberként egy fél tortáért ugyanannyit -esetenként többet- mint egy egészért. Ezt nehogy már normálisnak találja valaki. :)
    - Személyes példám a másik kedvencem 2016-ba vettem egy 1050 TI-t aminek akkor az ára 45k volt most 2020-ba 50k és az a kártya már igen csak semmire való még hobbi játék szinten is lassan! Egy az ára ,hogy mehet egy lassan 5 éves modellnek felfelé miközben szórják kifele a legújabb kártyákat. Kettő 5 éves kártya lévén elkérnek érte 50k újonnan a kövi szint meg már kb. 100k ami még mindig csak alsó középkategóriának számít és sok kompromisszumot kell kötni egy közel 100 ezer forintos kártyával , ja és ha most veszed cserélheted le 2-3 év múlva mert megint szenvedni fogsz az új generációs játékok alatt vele. Tehát nem éri meg.
    - Felhoztátok itt ,hogy munkára kellenek oké, természetesen értem én. De a nagyobb cégeken kívül mégis ki az aki vállalkozóként pl. megengedheti magának ,hogy csak a gpu a gépébe (pl kedvéért NV 3090's ) majdnem 1 milla legyen? És akkor még ott van az,hogy a többi alkatrész se éppen olcsó ,hogy legyen is értelme és ki tudja hajtani rendesen azt a kártyát.
    - Nem lehet kapni szinte egyik új terméket sem. Erről érdekes megfeledkezett mindenki a hozzászólók közül. :P Tehát tegyük fel milliomos pistike vagyok vagy egy nagy cég vezetője és kell nekem a legújabb gpu+cpu páros DE ja, hoppá, nincsen mert azt a X db-t amit csináltak kiadták "influenszer" senkiháziaknak reklám miatt vagy éppen bitcoin bányászatba dugdosták. A lényeg NINCS nem lehet kapni pláne nem értelmes áron. Hova is jelentenek be itt újabb és újabb dolgokat ha még a mostanit se tudták kellő mértékbe teríteni?
    - Árak (igen megint) . Jövőre jönnek az újdonságok oké , gyorsabb, jobb minden. Húú de jó nekünk. DE akkor ugye drágább kell,hogy legyen mint az idén kiadottak hiszen jobbak. Mostani árt nézve akkor egy új generációs gpu jövőre megközelíti majd a 1,5 - 2 millát. Oké ne vegye akinek nem kell meg átlag emberke se vegye oké , értjük okoskák. De akkor mégis hány évvel ezelőtti cuccokat vegyenek az emberek?! És a másik szerintetek normális,hogy lassan egy kocsi áráért raksz össze gépet? :D
    - Jelentős szeletet tesznek ki a játékosok a PC iparba ha tetszik ha nem még a kis hobbi játékos is aki csak havonta játszogat valamit. A komolyabb vagy fiatalabb játékos réteg meg igen csak sokat nyom bele ebbe a szeletbe. Na most ők játszanak akkor 5 - 10 - 15 éves konfigon (ahogy előttem írták) mert nekik szerintetek az jó. Hááát khm.. oké nem írom le ,hogy egy játékos hova küldené el az illetőt aki ezt mondta. :P Még csak FPS huszárnak se kell lenni egyszerű tény ,hogy egy 5 éves kártyával se fogsz elérni 60 FPS-t 1080p ami még csak nem is 4k és nem is 120 fps. Azért a mai világba a mai monitorok többsége már 144Hz de minek is? Ki tudjuk használni ? Ja nem mert a legtöbb játékos nem tudja kihajtani se. De ez biztos jól van ugye így kedves Ender Wiggin társforumozó szerint. ÉS akkor innen már értheted a kérdést,hogy minek az új? Ha nincs értelme. Foshatják itt a legújabb dolgokat meg a legjobbakat ha legnagyobb réteg aki használná az csak youtube videon látja mert olyan rohadt drága. :)

    Végül saját vélemény oké sok esetben munkához kellenek ezek a csúcs drága cuccok de ne felejtsétek már el,hogy ők kiknek programozzák azokat a játékokat,programokat akik ezekkel dolgoznak?
    Igen, a játékosoknak meg az átlag embereknek -programokat- egy cég nem fog játékokat vásárolni nem úgy mint a világon élő sok millió átlag user és egy cég nem fog minden kis fing programot megvenni ami mondjuk béla bácsinak meg pistikének nélkülözhetetlen. Tehát dolgozhatnak itt egy idő után a nagy milliós munka gépekkel csak ki a tökömnek gyártják majd? Nem hiszem,hogy sokan szeretik a szaggatott képregény módot már ha nem crashel a sok erőlködéstől a gép és egyáltalán el indul az adott game.
    A másik szerény véleményem szintén, van pénzem de akkor se költök irdatlanul hülye összegeket egy olyan dologra ami fele annyit ér kb. Egyszerűen idiotizmusnak tartom. Aki akarja és multimilliomos persze nekik nem számít megveszik úgyis mert a 2080s kártya már "égő" nekik :D , de most átlag emberekről beszélünk akik ahogy már mondtam igen nagy részét képezik a világon a pc piacnak. Azt meg senki ne akarja már beadni nekem,hogy mindenki milliárdos a világon. :P
    Tényleg csak kicsit nézzen magába mindenki és rájön ,hogy elvadult kapitalista barom árak vannak. Ennyit szerettem volna összességében ezzel mondani csak kicsit túlmagyaráztam, de azért remélem sikerült megérteni.