• kvp
    #6
    Benne van a felhasznaloi szerdozesukben. A kozosseg minden felhasznalojanak el kell fogadnia kozosseget mukodteto ceg ertekrendjet es ennek szellemeben kommunikalni az oldalon. Ez mind a facebook, mind a google oldalain is igy van, de meg a twitter is igy mukodik. Ehhez minden joguk megvan, mivel nem kozszolgaltatasok mint az elektromos rendszer vagy az ivoviz, igy nem kotelesek mindenkit kiszolgalni. Ahogy egy cukrasz perelheto de nem itelik el, ha nem akar meleg eskuvore tortat kesziteni, ugy a facebook is perelheto, de nem itelik el ha a cegtol eltero ertekrendnek nem kivan teret adni. Csak tisztan penzugyi okbol nem tiltjak le az osszes nem veluk azonos modon gondolkodot, mivel semmi nem kotelezi oket, hogy ingyen barmilyen szolgaltatast nyujtsanak minden arra jaro embernek.

    Szerintem az internetet is alapveto szolgaltatassa kellene nyilvanitani, tovabba minden az adott orszagban az adott teruleten 50%-os piaci reszesedest elero ceget kozszolgaltatova kellene nyilvanitani. Onnantol pedig szolgaltatasi kotelezettseguk van es nem cenzurazhat csak az adott orszag hatosaga. Nem allamositjak oket, csak allami felugyelet ala kerulnek, mint pl. az ivovizszolgaltatasok.

    ps: Most itthon pont e fele megyunk, az allam mondja meg, hogy kinek kell ingyenes internetet adni. Ha ugy dontenek, hogy hatosagi aras lesz mint a viz vagy a foldgaz, akkor meg az lesz. Az ingyen net ellen szerintem meg az amerikai maoistak (lasd: antifa) sem tiltakoznanak...