• repvez
    #13
    igen ez igaz is lenne, ha lenne önvezető autó akkor igen eldönthetné mindenki, hogy mit csinál benne.
    De még nincs önvezető autó amire enynire rá lehetne bizni az életünket viszont olyan szorakoztató rendszerek viszont már vannak amiket emiatt is terveztek.
    ÉS ha megnézed a mai autokban , nem azon van a hangsuly, hogy az utasnak adjunk valamit amivel lefoglalja magát hanem minden ilyen fejlesztés a vezetőnek készül.
    Csak a vezetőnél van nagy kijelző az ö területén koncentrálodik minden.
    Az utasnak, még néha a légkondi szabályzása sem jut , de a hátul ülöknek gyakran nem, az ulés fütésről vagy hütésrpl nem is beszélve.
    Szóval itt bukott meg az amit mondtál, mert ha emiatt akarnák fejleszteni, akkor most arről lenne a fejhlesztés, hogy minden autóba pakolnak kijelzőt a hátső utasoknak, hogy ök tudják lekötni magukat, de mint látjuk ez egyáltalán nem cél.
    Mindent a vezetőre zsúfolnak, és nem azért, hogy biztonságosabban tudjon vezetni és meghozni a jó döntést, hanem pont forditva, hogy mégjobban megossza a figyelmét. Mert mi történik ma ha megy valahová a család kocsival ?
    A vezetőnek kell figyelnie az utra, közbe a gyerek hátulről szol, hogy kapcsold be a zenét, majd 5percenként eljátsza,mert nem tetszik neki a következő szám, az asszony meg szől, hogy huzd fel az ablakot hátul, mert ugye a gyerekzár miatt azt nem engedélyezed a hátsőknak és az anyosulésről meg nem aktiválható.

    És ezek a rendszerek már itt vannak az önvezetés meg még jó 10 év .
    Ugyhogy igen a fejlesztők olyan dolgokat pakolnak bele amit majd az önvezetésnél akarnak, csak ezek a fejlesztések egy olyan autóba kerülnek ami a közelébe sincs az 1es kategoriának sem, mert ezeket a rendszereket gyorsabban bele lehet fejleszteni és a reklámokba jol mutat, hogy ez is van benne, de nem azért fejlesztik,mert ez igény vagy mert a biztosnágot szolgálja.