• repvez
    #3
    Hát ha a kék függönyön tovább nézel akkor van benne igazság.
    Az intel most is 14nm en készitette el a CPU-ját a legtöbb az 10 mag 20 szál. és egyedül a magasabb frekvenciával tud az egymagon erősebb lenni.
    Ha az intelen mult volna akkor még mindig max 4 magos procik lennének vagy csak 2.

    Ha az AMD nem kezdi el a 4-6 és 8 magos processzorait csinálni .
    És az AMD ugye már a 2. generációját csinálja 7nm en , a következőt már lehet 5nm re is leviszi .
    A legnagyobb CPU-ja 16 mag és 32 szál.
    Szerverekben meg még ennél is lényegesen több mag. azt hiszem 64 mag 128 szál.
    És többmagos feldolgozást támogató programoknál ez elönyt jelent, föleg, hogy az AMD probál szabványos és mindenki számára egyformán elérhető technologiát belepakolni a támogatott szabványokbol.

    Szóval ha az intel valamit is akar lépni akkor akkorát kellene neki ugrani, hogy az egy kisebb csoda lenne. mert ha technologiában is át akarja venni a vezetést akkor a következő generációt 14 ról egyból 5re kellene elkészitenie ugyhogy legalább 16 magot is egybe tudjanak tenni.

    Az meg megint hulyeség amikor jönnek a driver és melegedési problémákkal, mert azok kb a kezdeti időkben voltak jellemzőek, csak azota valahogy nem akar kikopni és füleg azok mondják akik azóta se hasznáűltak AMD rendszert csak igy probálják nyugtatni magukat, hogy miért jobb az intel.

    Én nem vagyok elfogult, mert sose azt néztem, hogy ki a gyártó hanem azt, hogy az adott pénzemért mit kapok és legtöbbször az AMD jött ki gyöztesen , mert annyival sose volt lassabb vagy lemaradva mint amenynivel olcsobban adta a termékeit.

    Ha ugyan azt a támogatást megkapná a program fejlesztőktül mint az intel akkor lényegesen nagyobb lenne a különbség az amd javára .