• repvez
    #5
    A technologiát lehetne jól is használni és ugy ahogy most.
    Ha minden adat amit a technologia megkap azzal olyan összefüggéseket és olyan dolgokat lehetne összekapcsolni és kiszámolni évekre elöre kiszámithatóan , hogy mindenki számára kedvező dolgok legyenek.
    Ha ez lenne az érdeke azoknak akik megrendelik megcsinálják ezeket a rendszereket.

    például, ha valaki házat akar venni .A hitelfelvételnél is, a AI kiszámolja, hogy az adott illető mekkora keresetből mekkora hitelt szeretne felvenni és , hogy ezt a fütamidő végéig ugy tudja e fizetni , hogy abből meg tudjon élni, ha nem akkor ezt jelzi neki és felajánl alternativát, hogy hogyan tudja megvalósitani. Mondjuk látja az adatokbol, hogy egy másik városban vagy másik cégnél ugyan arra a beosztásra keresnek melóst több pénzért ha elválalja akkor már elég a keresete hozzá, söt esetleg a közelbe tud ajánlani egy másik hasonló házat ami olcsobb . De nem tudott róla a személy.

    Mivel olyan sok információ keletkezik nap mint nap igy ezeknek a rendszereknek ezt kellene segiteni, hogy az embereknek segitsen kiválasztani a legjobbat közülük ami az ö igényeiknek megfelel.

    De ehelyett az van, hogy a cégeket segitik a minél nagyobb profit megszerzésében a kisember kárára és az ö adataik felhasználásával.

    Az AI segíthetne a költségvetés elosztásában is, hogy oda kerüljön pénz amire szükség van és annyi ami muszáj.

    Lehet , hogy utópisztikusan hangzik, de megoldható lenne ha az lenne a cél, hogy minden embernek jobb legyen , jobb körülmények között éljen egészségesebben.