• Sequoyah
    #19
    Szo se rola, tipikus "growth" profilu vallalat. Mentsegukre, jopar masik autogyarto is ki van tomve adossaggal, es szamukra nem lehetoseg az hogy kinojjek. Es a Tesla meg azert pesszimistabb joslatok szerint is tud noni.
    En egy "growth" profilu vallalat eseten azt nezem, hogy kepesek-e fedezni az adossagot a MAI profittal. Ha az adossag kifizetese teljes mertekben attol fugg, hogy a jovoben nagy novekedest tudnak produkalni, akkor az komoly aggodalomra ad okot. Nem ritka az ilyen...

    Az eroltetett novekedes naluk most szukseges, mert meg kell szerezni a piaci reszesedest mielott a tobbi gyarto felebredne. Nem hittem volna magam sem hogy ilyen lassan reagalnak a tobbiek, szoval en most jobban bizok mar ebben mint korabban. Es latszik hogy egy befektetett dollar tobb mint egy dollar erteknovekedest hoz.

    A Teslanal a fordulopont 1-2 eve volt amikor az adossaguk mar magas volt, de a Model 3 gyartasa igencsak akadozott, szoval nem volt meg a fedezet az adossagra.
    A jovoben en szvsz ket veszelyes lehetoseget latok:
    - Komolyan valtozik a piac, ami persze minden esetben problema, de magas adossag eseten nagyobb problema
    - Nem tudjak mikor kell megallni, es lenduletbol akkor is novekedni probalnak majd amikor mar nem lehet.

    Szoval en joval optimistabb vagyok a vallalat jovojevel kapcsolatban, mint a reszvenyei jovojevel kapcsolatban, amik mar bearaztak a jovobeni sikerek nagyon nagy reszet.


    Abszolut szemelyes tapasztalat, nem pedig statisztika, de en egy olyan helyen lakom, ami a Teslanak abszolut a piaca, a kozeposztalybeli kertvaros. Es most, 2020 folyaman latom, hogy sorra jelennek meg a hazak elott a Model 3-ak es Model Y-ok. A Model S es Model X sikeresen menove tette a markat, a fenti ket model pedig realis mindennapi alternativava tette sokak szamara, es most kezdik csak el az atlagemberek vasarolni.
    De a jovobeni novekedes fele az infrastrukturatol fugg. Az emberek fele nem hazban el, es szamukra nem alternativa ez, mert nem tudjak tolteni. Kerdes, hogy egy atlag tarsashaz mikor kezdi el felszerelni a parkolot konnektorokkal. Amit mindenhol jova kell hagyni a lakokozosseggel.