• wraithLord
    #9
    "Kissé bátor kijelentés ezt emberi evolúciónak betudni. Inkább jellemzi az egyedfejlődési rendellenesség. Nagyon leegyszerűsített, szenzációhajhász magyarázat."

    Ha genetikai változás, és egy populációban 5 vagy annál nagyobb százalékban fordul elő, az az evolúció része.
    Nem csak az a genetikai változás evolúció, ami most éppen előnyös, hanem az is, ami nem hátrányos annyira, hogy eltűnjön, és új lehetőségeket nyit az alkalmazkodóképességben, ami valahol, valamikor jól jöhet.
    A legtöbben összekeverik az evolúciót a törzsfejlődéssel. Nem ugyanaz a kettő. A törzsfejlődés az evolúció terméke, az evolúció pedig egy folyamat, ami minden kombinációt végigpörget, amit a környezet lehetővé tesz és az élettel összeegyeztethető.

    Másfelől pedig minden rendellenesség, ami nem olyan, mint az átlag. Viszont, ha minden egyed átlagos lenne genetikailag, nem lenne evolúció. Mondjuk ez sarkítás, de jelen esetben fontos megállapítás, hogy evolúció témában a rendellenesség nem csak a klinikai szempontból kóros genetikai eltéréseket jelenti.

    Szóval ez a "nem evolúció, inkább egy egyedfejlődési rendellenesség" kijelentés párhuzamba állítható azzal is, hogy "nem erdő az, csak kurvasok fa egymás mellett". Persze ehhez előbb tudni kéne, hogy mi okozza.