• wraithLord
    #2
    Általában Firefoxot és DuckDuckGo-t használok, de azért néha mégis át kell váltani Google-re, mert a DDG-vel sokszor nem találok meg dolgokat.

    Azért kíváncsi lennék, az emberek hányad része hagyja a Google-t default keresőnek azért, mert a Google jobb, és hányad része nem is tudja, hogy mi az a keresőmotor, és hogy van más is (mondjuk a nevét biztos hallotta már), és az a más az mire jó, minek van... Vagy pl. hogy milyen előnyei vannak nem Google-t használni. Lehet, hogy az "általános IT műveltség" fejlesztése is segítene ezekben a dolgokban. A környezetemben körülnézve biztosan. Még azt sem tudják, mi az, hogy "alapértelmezett kereső", amikor kérdezi a böngésző vagy a telefon (asszem van ilyen :D), akkor valamire nyomnak, de hogy miért, az már homályba vész...

    A Google, mint kereső szerintem "írd be, hogy www.google.com"-ként terjedt el anno, nem böngészőbe/rendszerbe épített keresőmotorként. Aztán a Chrome térhódításával folytatta a pályafutását. Most meg már mindenben az van, kivéve pl. IE-t, Edge-et.