• wraithLord
    #7
    Gődény nem azt mondja, hogy a maszkviselés nem ér semmit, hanem a szövetmaszk és a sebészi maszk keveset ér (szemben pl. az FFP3-as maszkkal). Ami igaz is, max. arra jó, hogy a tüsszentés és a köhögés nagy részét megfogja, ezzel együtt a kirepült folyadékban oldott vírust is... ...Ami már szerintem több mint a semmi. És a maszkviselésnek szerintem nincsen különösebb egészségügyi kockázata, különösen a sebészi maszknak, ami aztán elég bénán illeszkedik az arcra... Más kérdés, hogy nem kéne hónapokig ugyanabban a retkes maszkban járni.

    Gődény próbál logikusan és tudományosan magyarázni, és a maga tesitanár jellegű tanácsaival megoldást is kínál (mozogj sokat, táplálkozz egészségesen, vigyél be sok vitamint). Csak az a gond, hogy amit mond, az nem megoldás, csak egy jótanács, amit valaki vagy megfogad vagy nem, valaki vagy meg tud tenni vagy nem, vagy elég az illetőnek vagy nem - mert bizonyos, jelenleg tünetmentes és feltáratlan egészségügyi állapot miatt fogékonyabb a vírusra, és hiába él egészségesen (pedig nem öreg és/vagy nem krónikus beteg). Gődény nem vállal, és nem tud felelősséget vállalni azért, amit mond.

    Ilyen mértékű szidást, amit itt zúdítasz Gődényre, inkább a bajszos szektás beütésű haverja érdemelne meg. Az orvos haver pedig átmenet a kettő között.