• kvp
    #16
    "Megmutatnád hogy a papokon kívül ki szeretné legalizálni a pedofíliát.."

    Ujabban MAP neven lehet talalkozni a mozgalommal, de pl. fontos es ismert politikai kepviselojuk Daniel Cohn-Bendit, zoldparti EU-s politikus.

    https://en.wikipedia.org/wiki/Minor-attracted_person

    A mozgalom alapja az, hogy amennyiben a homoszexualitas genetikailag meghatarozott jelenlseg es ezert nem pszihologiai betegseg, ezert a tobbi szexualis preferencia sem az.

    Ebbol igazabol egyik erv sem igaz. Majmokat vizsgalva az latszik, hogy ez egyfaja nepessegszabalyzo folyamat, tehat nalluk alapbol mindenki bi. Ellenben a meg eretlen majmokhoz nem vonzodnak, tehat a homoszexualitas a majmok eseten sem genetikailag meghatarozott, hanem kozossegi folyamatok hatasara mozognak a ket szelso helyzet kozott akar egy nap soran tobbszor is oda-vissza. Tehat a klasszikus spektrum elmelet elvileg biologiai szempontbol is helyes, de csak a majmok eseten is lathato skalan es nem a tarsadalmi folyamatok miatt befagyo modon. Ez utobbi viszont pont az altalanos gender elmelet ellen szol, igy poltikailag jelenleg nem elfogadhato.

    Hozzatennem, hogy hatalmas valtozasokra lesz szukseg az EU-n belul, hogy a tarsadalmi normakhoz igazitsak a jelenlegi szabalyozast. Egyreszt az allamilag elismert hazassagot vagy ki kell boviteni tetszoleges szamu es nemu egyenre, mivel csak igy lehet az ujonnan allampolgarsagot kapo, tobbneju csaladokat integralni. Ha mar bovitik, akkor viszont nem szabad gender szerepek alapjan limitalni, tehat a tobbferjuseget es barmilyen mas kombinaciot is engedelyezni kell. Ez lehetove tenne csak ferfiakbol es csak nokbol allo hazassagok letrehozasat is. (akarhany fovel) Jo pelda erre a megozvegyulo muzulman felesegek altal tovabbra is fenntartott hazastarsi kozosseg, de ez az osszes hagyomanyos szexualis kisebbseget is automatikusan tamogatna.

    Azon allamok szamara, ahol ez nem elfogadhato (pl. Magyarorszag) pedig nagyjon jo megoldas lenne az allami hazassag megszuntetese. Maradna a regisztalt elettarsi kozosseg, mindenki reszere, ez lenne a polgari "hazassag". Aki hazassagot akar kotni, az meg menjen az altala kivalasztott egyhazhoz. (allamilag nem elismert formaban azt csinal amit akar)