• kvp
    #12
    "Afrikában már 1000 éve természetes az, hogy ha sokan ma arra ébredtek hogy élnek, akkor minden lehetséges pozitív megnyilvánulásukat az életben, még aznap meg kell tenniük. Mert a következő napi "ébredés" már senkinek nincsen szavatolva."

    Na pontosan ezert nincs ott rendes civilizacio. A hosszu tavra tervezes kepessege nelkul nem lehet semmilyen kooperaciora alapulo civilizaciot epiteni, de meg vetni/aratni sem. Mindegyik tevekenyseg azt feltetelezi, hogy az emberek tobbsege kepes hosszabb tavra (mezogazdasag eseten legalabb egy evre) elore megmondani, hogy mi lesz es a tobbseg szamara igy is lesz. Ha csak 24 orara lehet elore tervezni -vagy annyira sem-, akkor meg dolgozni sem eri meg elmenni, max. fosztogatni. Es pont ezt latjuk amikor hasonlo helyzetbe kerulnek europai vagy amerikai emberek. (persze a fosztogatas kulturalisan tovabbra is inkabb afrikai hagyomany) Nagyon rovidtavu gondolkozassal par honap vagy meg rovidebb ido alatt visszajutunk az afrikai szintre. Magam reszerol inkabb szavaznek a 3 hetes teljes zarlatra es utanna a normal eletre, mint erre a felmegoldasra, de tudom kisebbsegben vagyok.

    A maszkokbol az attetszo sal es az egyretegu maszk vagy a klasszikus gezcsik az semmit nem er. A tobbretegu kendo es polo az kb. a tobbretegu szovetmaszk kategoriaja, ami picit jobb mint a sima mutos maszk. mert ha jol zar kismertekben a felhasznalot is vedi. Az FP1/FP2/FP3 egyre jobb, de az igazi az ipari porfestos teljes maszk lenne. (szemeket is vedo, teljes mertekben legmentesen zarodo, cserelheto betetes) Tokeletes vedelmet meg a laboros tulnyomasos szkafander jelenti (kinabol mar rendelheto csak fejet vedo valtozata is, ovre rakhato virusszuros kompresszorral). Persze a legjobb vedekezes az ha nem megyunk olyan helyre ahol emberek vannak, de ez varosban nem igazan megoldhato.

    Mivel a nyugati vilagban a 2-3 hetes kijarasi tilalom nem tartathato be, ezert itt max az oltas jelenthet jo megoldast. Remelhetoleg a politikusok es a nagytokesek szamara is elonyosebb lesz a korabbi allapot helyreallitasa mint a jelenlegi kaosz fenntartasa.