• end3
    Igazából Gödény esete tipikusan a véleményalkotás szabadságát jelenti. Felesleges a torkát keresni. Nem kéne Lenkeit sem kövezni, mindannyian jó ügy érdekében, - (nyilván helyzetüknél fogva a zsebük érdekében is,) - de persze vállalkozók szemszögéből fejtenek ki tevékenységet és mondják a "tutit". Mert való igaz, emberek halhatnak meg, többen és sokkal többen, ha nincsenek korlátozások, de a leálló gazdaság miatt kialakuló nyomor sem vezeti az emberi társadalmat a "paradicsomba". (A "zászlajuk alatt" gyülekezőknek egyszerűen csak annyi a véleményük, hogy az életet rettegés nélkül kell megélni, ameddig lehet. És joguk van az extrém sportra is, mint másoknak akár a "bubble jumping"-tól való tartózkodásra.)

(Ezzel kapcsolatban érdemes Guttmann Tamás youtube-os videóit keresni...)

Értem én, hogy mindenki a "határon túl" is élni szeretne, de nem fog mindenkinek sikerülni. A háborúk legkeményebb golyózáporaiból is voltak akik megúszták, mások meg legteljesebb békeidőben pl. motorkerékpárra ülnek és egy órán belül halottként "szállnak" le róla.)

Sajnos eljött az a kor, amikor még többeknek esetleg halni kell, - sokan már közülünk szerencsére eleget éltek. - Afrikában már 1000 éve természetes az, hogy ha sokan ma arra ébredtek hogy élnek, akkor minden lehetséges pozitív megnyilvánulásukat az életben, még aznap meg kell tenniük. Mert a következő napi "ébredés" már senkinek nincsen szavatolva.

Nekünk európaiaknak ez mostantól tanulandó lecke. Az általunk felépített világ egyre veszélyesebb lesz, tehetünk bármit akár maszkot is húzhatunk ellene. Mondom ezt úgy, hogy ha másokat fertőzhetek, mindig 2-es maszkot használok, immár február eleje óta (akkor még egy hónapig, - mivel nem volt más, - 3-as "permetezőset"... :), és betartok minden logikus járványügyi szabályt. (Mert én nem vagyok olyan bátor, mint a Gödény-félék. Bár valamennyire érteni vélem az üzenetüket.)

És persze hülyének sem kell lenni, bár Ő is valószínűleg azok közé tartozik akiknek nem volt túlságos szerencséje: https://index.hu/mindekozben/poszt/2020/10/19/tagadta_a_koronavirus_letezeset_az_ukran_influenszer_belehalt_a_fertozesbe/
    Utoljára szerkesztette: end3, 2020.10.20. 09:06:08