• csigafi #8
    Hát ahol van pénz hogy meg vegye az ember a zenét, filmet. játék, könyv stb.. vagy is amikre a legnagyobb az igény ott nincs gond.
    Manapság sajnos rengetek olyan zenei meg filmes alkotások születnek amik elég silányak A filmek még a mozijegy árát se érik meg.
    Koncertekről nem is beszélve hogy milyen horrorisztikusak a belépő árak.
    Mondjuk nekem mindegy hogy videón nézzem e meg vagy élőben a koncertet. Persze más más az élmény az tény. Viszont a videónak megvan az az előnye hogy kényelmeseb és bármikor megállítható. Ha tetszik amit látok, hallok, olvasok akkor megfogom venni is de ha nem tetszik akkor csak pénz kidobás. Ráadásul az a legbosszantóbb ha megvesz az ember egy könyvet azzal minimálisan támogatja az írott mert a kiadok leveszik a maguk 60-70%-os hasznukat az eladási árból. Ha 1000 ft egy kőnyv abbol az író csak 200-300 ft-ot kap könyvenként a többit a kiadó zsebeli be. Arról nem is beszélve hogy az írónak még ebből a 300 ft-bol adóznia is kell. Én ha tehetem személyesen az írótól veszem meg. Persze a kiadó ezt nem díjazza és felszólítja az írót hogy a saját szakállára eladott könyv árának a 70% ár haladéktalanul utalja át mert ő mint író nem értékesítheti a saját könyvét. Szóval nagyon sok mocskosabb dolog van LEGÁLISAN mint az ILLEGÁLIS kalózkodás.