• kvp
    #23
    ""Minel magasabb vegzettseggel rendelkezik valaki, annal jellemzobb, hogy nincs sajat maga szamara kivalasztott jovokepe"
    Ez a legnagyobb ökörség az életben, amit valaha olvastam. Tehát akinek már tudományos vagy mérnöki PhD-je van, vagy már professzor, ne adj isten orvos, azoknak nem volt jövőképe, ellenben a pénztárgépet nyomogató bolti eladóval és a végzettség nélküli kukásokkal, akiknek az elméleted szerint a leginkább van jövőképe."

    Minel jobban latja valaki a mai helyzetet, annal nehezebben tud kialakitani valamilyen ertemes es hosszu tavon kovetheto jovokepet. Raadasul a felsofoku vegzettseg, foleg az USA-ban sokszor jar egyutt magas atpolitizaltsaggal es tanult idologiakkal. Az elso esetben sokan latjak remenytelennek a helyzetet, mig a masodikban nem sajat jovokepuk van, hanem eszmek amiket az iskolaban tanultak. Utobbiakbol lesznek egyre gyakrabban az utcai forradalmarok. Felsofoku vegzettsegu, vagy meg eppen tanulo fiatalok, akik a maoizmus es a globalizmus eleg erdekes kevereket kovetik. Persze ez nem jelenti azt, hogy a dolgozo alacsony vegzettseguek sikeresebbek lennenek. Egyszeruen jellemzobb, hogy van egy sajat jovokepuk, munka, csalad, gyerekek, stb. Kis celok, de joreszt elerhetobbek. A tradicionalisan remenytelen, vegettseg es munka nelkuli lakossag koreben nem nott nagy mertekben az ongyilkossag, ott a bandahaboruk es drogok vezetnek. Aztan ott van a cikkben is emlitett online zaklatasok (bullying) aldozatai, akik nem tudjak kezelni az interneten tapasztalhato kvazi anarchiat. Ok is jellemzoen fiatal, tanulo kozeposztalybeli diakok kozzul kerulnek ki. Ezzel szemben egy atlagos varosi bandatag nagyon is jol tudja kezelni, ha zaklatjak a neten. Megkeresik az illetot a bandajaval es lelovik.

    Szerencsere Magyarorszag nagyon messze van az USA-tol. Itt varosi fegyveres bandahaboruk sincsennek meg es az egyetemista diakok nagyresze sem a vilagforradalmat es/vagy a vilagkormanyt koveteli. Az online zaklatas viszont itthon is terjed es az irl valtozataval egyutt egyre negativabban hat az amugy is rossz magyar adatokra.