• kvp
    #31
    "Flagshipet nem úgy tervezünk (pláne ilyen áron) hogy mire nem elég... Hanem úgy hogy kifizették vastagon legyen benne minden ha évekig is használják jó legyen nekik."

    Apple flagship-et evente szokas cserelni. Ezert tervezik atlag hasznalatban 1 evre, maximum 3 evre. Eldobhato. Tartosabbra tervezni olyan lenne, mint tobbszor felhasznalhato poharban adni a kolat a mekiben. Minek, ugyis a szemetbe kerul eves utan.

    A 12 megapixel vicces, egy mostani low end samsung is tud ennyit. Mondjuk mar azokbol is kisporoltak a toltot, de meg a kabelt is. Valoszinuleg ezert lett tavasszal ennyi fele uj usb-c-s kabel meg tolto az ikeaban. Mondjuk ez legalabb szabvanyos. (van jopar ebbol is) A megoldas egyebkent a szenzor es a lencse feluletenek novelese. Kompozit lencsevel es a kijelzo oldali burkolatig atero vastag szenzorral egyebkent nagyon jo eredmenyt lehet elerni, a peremmentes kulso vagy nagyobb vastagsag rovasara. Szerintem megerne, inkabb legyen pereme a kijelzonek (ugyis ott fogja mindenki), de ne legyen se notch, se mas trukk.

    ps: A spatial audio-rol annyit, hogy mar a 486-osok/P1-esek koraban is tudtak a sound blaster profibb valtozatai. Ok, hogy az meg vezetekes volt, de kb. ennyit fejlodtunk. A 48/96 kHz-es 16/24 bites mintavetelezesnel jobbat ma se nagyon hasznal senki egy fuleshez. (az airpods pro 48/16-ot tud) Egy rendes nagymeretu fules dinamikatartomanya pedig mindenkeppen sokkal jobb lesz mint egy agybadughato kis hangszoroe. (ha mar minoseg, akkor nagy fules, optikai csatlassal, lasd nehany sennheiser model, azok tudnak 9.1-es hangzast is)