• Palinko
    #30
    Flagshipet nem úgy tervezünk (pláne ilyen áron) hogy mire nem elég... Hanem úgy hogy kifizették vastagon legyen benne minden ha évekig is használják jó legyen nekik. 8GB már elég régóta alap flagshipeknél, a 11-nél a 4 nevetséges volt most a 6 már szebben mutat de jövőre biztos kijön a konkurencia 12GB rammal.

    Más 250$ -os telefonok tudnak 64 Mpix-elt, nem mintha feltétlen lenne értelme, de azért a 12 Mpix-el hagyjuk már hogy jaj felette zajosabb lenne... Ez megint annak a jele hogy fejlesztés le van spórolva. Részben igaz amit írtál és nyilván a 64 Mpix-eles telót sem maximális felbontáson használod, DE ha kellene valamire az a lehetőség akkor megadja rá.... A szenzor felületét kéne növelni mert objektívnek sajnos mélysége már nehezen lehet, ha csak nem találnak ki ilyen mozgó megoldásokat mint régen a nokia vagy nem süllyesztik bele a testbe a kamerát jobban stb, de már régen nem érzem azt hogy szemmel láthatóan jobb lenne. Mára már a különbségek úgy néznek ki hogy szoftveres utófeldolgozás miatt egyik képe ilyen másiké másmilyen és most neked ezek vagy azok a színek jobban tetszenek-e, szóval teljesen szubjektív és csúszkával módosítható lenne.

    4K fotó nyilván elég mindenre,ma, de azt se felejtsük el hogy úton vannak a 8K tv-k.

    Az effektelésről meg annyi hogy összehasonlíthatatlan, én benchmarkot szoktam csak nézni. Az effektes példával az a baj szerintem hogy olyan ez mint azt monadni hogy Photoshopban az a kutyafül feltevése nem 1 másodperc és még hardware is komolyabb kell hozzá, igen ez teljesen igaz hogy akár 1-2 napot is elszarakodhatsz ha úgy akarod hogy kinézzen, de PS-ben megcsinálhatsz amit csak akarsz, az effektek meg azt tudják megcsinálni semmi mást... Érdekes játékszer de több milliós PC-vel meg rendes munkával összehasonlítani nem érdemes. A prociról azért mondtam hogy elmegy mert most nem lehet snapdragonnal összehasonlítani, mert abból még nincs 5nm-es. Előző generációban pedig jóval erősebb volt a snapdragon.