COVID-19
  • Synchronous
    #466
    "Az oltásellenesek egyetlen érve..."
    Nem vagyok oltásellenes. A kényszerítéssel nem értek egyet. Nekem teljesen mindegy, hogy valaki hány kísérleti vakcinával lövi be magát, amíg szabad akaratából teszi. Mosogatószert is ihatok, ha akarok. Azt viszont elvárom, hogy senki ne kényszerítsen mosogatószer ivásra, ha én úgy döntök, hogy az nekem nem kell.

    "Sikk a nem tudás"
    Érdekes... itt éppen a tudásról van szó inkább. Sok-sok ember empirikus, tapasztalati bizonyítékairól az oltás hatásosságát és mellékhatásait illetően, amit egyrészt megosztottak egymással, másrészt meg magam is tapasztaltam a saját szociális környezetemben. Az hol etikus dolog, hogy a média ezeket eltitkolja? Kutya kötelessége lenne nyilvánossá tenni az oltás mellékhatásait, ahogy az minden gyógyszernél szokás. Ennek ellenére elhallgatják, holott már az egészségügyi szervezeteknél dokumentált lista a Holdig van dagadva.
    Neked kell utánajárni, hogy tudjál róla. Mert ha elmész oltatni, a kutya nem fog erről tájékoztatni, pedig így lenne fair. Mondjuk engem ez nem izgat, amíg nem akarnak törvényileg kötelezni egy ilyen oltás felvételére.

    "Mi a te alternatív módszered, amin végig lehetne vinni a folyamatot, hogy szerinted is biztonságos vakcina jöjjön létre?"
    Biztos nem az, hogy sietve kifejlesztünk és kiadunk egy vakcinát, és majd közben nézzük meg mit produkál. Ezt ugyanis kísérletnek hívják. Mert lófaszt nem tudunk a lehetséges hatásairól rövid és hosszútávon. Azok az úgynevezett gyerekkori védőoltások pedig, amikről beszéltél, elegendő idejű tesztelési fázisokon mentek át, és sokkal szigorúbb szabályoknak megfelelve történt az engedélyeztetésük... szóval újfent felhívnám a figyelmed, hogy ne hasonlítsd a többi oltást a covid-vakcinákhoz... mert két külön ligában játszanak.
    Ezt pedig az Európai Unió vakcinázási portáljáról idézem neked az oltások engedélyeztetésével kapcsolatos szabályokról: "Mielőtt egy vakcinát engedélyeznek az EU-ban, a fejlesztőjének szigorú vizsgálatokat kell végeznie, ezt követi a szabályozó hatóságok általi tudományos értékelés. Ezt az Európai Gyógyszerügynökség és más hatóságok (szabályozó szervek) végzik az EU/EGT országokban. A vizsgálatok először az oltóanyag minőségét különböző szempontok szerint ellenőrzik. Ezután az oltóanyag kifejlesztője a védőoltás hatásait vizsgálja. Ez laboratóriumi és állatkísérleteket is magában foglal. Ezt egy embereken végzett klinikai vizsgálati program követi. Az oltóanyag kifejlesztője a klinikai vizsgálatok három fázisában teszteli az oltóanyagot, minden fázisban egyre nagyobb számú résztvevővel. A programnak szigorú normáknak kell megfelelnie, valamint követnie kell a szabályozó szervek által előírt eljárásokat és protokollokat. A kezdeti elképzeléstől az engedélyezésig akár 10 év is eltelhet."

    Felhívom a figyelmed az utolsó mondatra. Akár 10 év is eltelhet... akkor számolj utána egy kicsit. Mikor jelent meg a vírus, mikor kezdték el fejleszteni az oltásokat rá, és ehhez képest mikorra dobták piacra az első vakcinákat. Nemhogy 10 év, még 1 év sem telt el.