• intl #17
  " ha a piacokat pár gigavállalat uralja kénye kedvére" samsung, huawei, apple,... ez par gigavallalat nem? de ha ez nem jo maradhatunk a dramnal: 3 db. fab litografia: 1db

  igazan jelentos fejlodest az allami alapkutatasok (darpabol nott ki a szilicium volgy kis tulzassal) adnak, mas nehezen, a kkvk meg fosok ebben.

  forditva ulsz a lovon. egy csomo kkv azert tud novekedni mert a google, meg az fb hirdetetesi rendszeret hasznalja. ha ez nincs, nekik is kampec. a kkv nem tud kifizetni egy index cimlapot. azert lettek hatekonyabbak mert lett oprendszer, ra office a picipuhanak koszonhetoen.

  johetsz itt elvekkel, de a " pareto torvennyel, a gyoztes minden visszel" szemben nem sokat ernek. beszanthatod a kuglit meg a facet, amazont is. a kkvk fognak rabaszni es mnki mert aremelkedes lesz. az h a hatekonysag no, es kevesebb emberre lesz szukseg, a szorakoztatoipar madj megoldja, meg vmi brutalis jaradekado amibol a versenykepteleneket feken lehet tartani. ne a hatekonysagot fogjuk vissza, hanem a hatrekonysag elonyebol adjunk vissza a tarsadalomnak.

  a kozszolgalaltasok szinvonalanak emelese meg mnki idegeire jotekonyan hat.

  olyan szabalyozasi kornyezet kell ami az elindulast segiti. pl az unios birosag zero rating dontese teljesen jo.
  Utoljára szerkesztette: intl, 2020.10.09. 19:48:26