• Szefmester
    #4
    A normálisabbja helyszínen nyomtatja ki a házat, bár ott nem simogatják.... De mivel amúgy is be kell vakolni utána és a hőszigetelő elemeket felrakni...
    De ez a módszer meg annyit igényel hogy legyen egy gép ami viszi a töltőanyagot, egy teherautó platójáról meg néhány modulárisan méretezhető vázzal felépítik a nyomtatót, feldobják a fejet és kész.

    De ha mindenáron a helyszíntől távol akarják megcsinálni, akkor már most is működnek olyan könnyűszerkezetes házakat gyártó cégek ahol minden fal elemet megcsinálnak (nyílászárókkal), majd kiviszik a helyszínre, elvégzik a vakolást, meg a vezetékelést és hétfőtől péntekig időszak alatt bebútorozottan lakható az épület. Pár utcányira tőlünk ez volt. Látni lehetett az alapokat készíteni majd két hétig nem jártam arra és ott volt a ház.. lakókkal. Ezzel szemben a normális építkezéseken hetekig elpöcsölnek a melósok (ifjoncként dolgoztam ilyen helyen és elképesztő mi keveset haladtunk egy egy nap annyi volt a cigiszünet, meg "kiscsirke nyaktekerős" szünet.