• TokraFan
    #14
    Megint előjött belőled a vallási fanatikus, ami egy dolog, csak ismét semmi köze egy alapvetően szakmai kérdéshez.

    "A nyomtatás nem alkalmas rokokó épületek "elkészítésére" vagy klasszikus favázas, esetleg "modern" téglás kivitelezésre"

    Ez egy fejlesztés alatt álló, kísérleti technológia. Az, hogy jelenleg nem alkalmas fenti feladatokra, senki nem vitatja, azonban a technológia sajátosságai miatt ez nem egy végleges állapot, megfelelő fejlesztésekkel a lehetőség benne van, hogy képes legyen rá! Más kérdés, hogy Te ismét nem érted a technológiai fejlődés fogalmát, nem érted azt sem, hogy ez minden esetben egy folyamat, ezért ha a v1.0 nem képes valamire, akkor szokás szerint kijelentéseket teszel arra vonatkozóan, hogy az tényszerűen sz*r és nem is lesz soha jobb.
    Most nem kezdem sorolni, hogy az általad is használt mai technológiáknak a fejlesztésük elején milyen korlátozott képességeik voltak, mert úgysem menne át.

    "Tegyük fel az újabb technó képes lenne gazdagon díszített építészeti elemeket kreálni, azt mégsem klasszikus formákkal és arányokkal tenné"

    Miért ne azzal tenné? A tervezőprogramban olyan formákat és arányokat adsz meg, amilyet akarsz. Ez nem egy házgyári megoldás, ahol panelekből kéne felépíteni valamit.

    Emellett -ha már díszítés-, egy CNC maró, vagy egy lézervágógép ezerszer pontosabb és szebb díszítést képes létrehozni, mint egy ember, ha pusztán a formát és a minőséget vesszük alapul. Az más kérdés, hogy a mögöttes életérzés nem lesz azonos, mert ebből millió egyformát lehet készíteni, szemben az ember által kézzel készítettel, amiből nem lesz 2db pontosan azonos. Művészeti értéke sem egyforma, bár ezzel vitázna minden egyes digitális művész. Mert aki 3D-ben megtervezi a formát, pont olyan művész mint a fafaragó, aki kézzel farag. Csak más módon, más eszközökkel alkot.

    A probléma az, hogy neked minden sz*r ami nem 6000éves. De még ebben sem vagy határozott, mert mint említettem, nem defeiniálod világosan, mi számít "korábbinak"? A dohos, egészségtelen parasztház is "korábbi", építészeti szempontból akár még szép is lehet, de lakhatási körülményeiben (eredeti formájában, nem a most felújított verziókban), sokkal sz*rabb, mint egy mai un. "posztmodern szutykok embertelen" épület.

    Szemezgetsz abból ami tetszik, meg ami nem tetszik, aztán ennyi. Tkp., ízlésről meg világnézeti marhaságokról vitázol, nem a cikkhez szólsz hozzá.
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2020.10.09. 13:54:58