• Tetsuo
  #12
  Ne csinálj magadból megint hülyét.
  A nyomtatás nem alkalmas rokokó épületek "elkészítésére" vagy klasszikus favázas, esetleg "modern" téglás kivitelezésre, hanem éppen az ördögi nihilista, absztrakt posztmodern szutykok embertelen miliőjének megteremtése a fő funkciója.
  A technológia és a stílus mindig is kapcsolatban álltak egymással, csupán a mai hamis környezetben, relativizált valóságban elbutult ember mondhat ennek ellent.

  Tegyük fel az újabb technó képes lenne gazdagon díszített építészeti elemeket kreálni, azt mégsem klasszikus formákkal és arányokkal tenné, hanem a torz, illetve mindinkább degenerált "haladó" szellemiség jegyében rombolná az ember (teremtett) világát, "építés" helyett.

  Az építészeti vagy (egyéb) művészeti stílusok nem önmagukban állnak, hanem az adott technológiákból és korszellemből fejlődtek és fejlődnek ki, majd visszahatnak azokra.

  A középkori jobbágynak (amellett, hogy több ideje volt mindenre, mint a mai embernek) a szerszámai faragottak, díszítettek voltak, a XXI. század emberének meg csak a funkció számít, illetve tömegtermelés eredményeként már az is egyre kevésbé.
  Ha egy modern tárgy díszítve van, az messze nem természetes/harmonikus, hanem éppen annak ellentéte, azt megtörő, egyre nyiltabban sátáni. Ugyanez minden művészetre jellemző. A hanyatló, komplex folyamatok átszövik társadalmunkat a kultúrától a tudományokon, majd gazdaságon át a politikáig.