• mrzed001
    #199
    "A behajtás annyi jelent hogy behajtasz ... Ha ott is hagyod a járműved akkor már parkolási díjat fizetsz."
    Pontosan, ha bent mindenhol fizetős.

    "Ép te magad mondtad hogy átterelődtek az emberek az 5-ösröl az M5-ösre. Akkor hogyan is nőhetett mindenütt a forgalom? Bemegy egyszer Pestre az M5-ön aztán a hecc kedvérét megy még1 kört az 5-ösön a régi idők emlékére? :)"
    Nana! Autópályákról volt szó, illetve a megyematricától az autópályákon megnőtt forgalomról.
    Még csak fel sem vetettem, hogy aki eddig esetleg az ingyenes főutak dugulása miatt nem autóval ment be, az most már azt választaná.


    "Ez csupán annyit jelent hogy van fizetőképes kereslet a termékre, és nincs helyettesítő termék(vagy csak minimális). "
    Ebben van is igazság ... csak a végkövetkeztetés hiányzik. És ez az amire a sötétzöldek elvétve gondolnak (mert csak az ostor, és nem a mézesmadzag jár az eszükben).
    Mire is van kereslet ?


    "Láthatóan az erősebb emelés akár 20%-al is csökkentette a parkolóhely foglaltságot. És mindez egy gazdag skandináv fővárosban, nem a spúr magyar valóságban."
    Szép táblázat, de mi is csökkentette a parkolást a változatlan árú helyeken ??

    " A liberális/zöld programok abban mások hogy az autók helyett más alternatívákat preferálnak, ilyen az ominózus kerékpársáv téma."
    Erőszakolnak talán inkább a jó szó. Van egy ideologizált elképzelésük, és ha tetszik ha nem megpróbálják ráhúzni a valóságra.
    Igen sok ember halálát okozta eme hozzáállás, és egy nagy éhínséget Kínában valami 50 évvel ezelőtt.


    " A rendelkezésre álló hely véges "
    Sőt, éppen hogy annak is a csökkentésén dolgoznak ... nem megoldani akarják a problémát, hanem azzal hogy elviselhetetlenné teszik elriasztják az embereket. ZöldTerrorizmus ...


    "Az egy érdekes kérdés hogy neked pl. alanyi jogod-e más lakóhelyére menni autóval és kormot pöfögni az orra alá, amitől neki kimutathatóan nő a légúti megbetegedési kockázata?"
    Egy liberális ilyet nem mondhat !
    Az emberi szabadságjogok egyik alappillére (amelyért a valós liberálisok úgy megharcoltak), hogy oda mész ahova akarsz.


    "A világ afelé halad hogy nincs ilyen jogod korábban szabadabb volt a légszennyezés, afelé tolódunk hogy az autó kényelménél fontosabb a levegő minősége, az ottlakók életminősége."
    Ha ez lenne fontos, akkor pl betiltanák a fával fűtést. Miért? Mert többszörösen járul hozzá a légszennyezéshez, mint a járművek.
    Nem egy súlycsoport. És az egyik ellen foggal-körömmel harcolnak (a kisebb probléma ellen), mindeközben ott a nagyobb VALÓS probléma amit le se sz--rnak. Álszentség?


    "Egyébként ha már annyira demokratikusak avgyunk akkor simán kiszavazná mindenki a saját utcájából a forgalmat, veled egyetemben."
    Mégis mi jogon feltételezel rólam ilyet?
    Most akkor én leszek a valós liberális: mindenkinek joga van odaköltözni ahova akar. Ha nem tetszik, túl hangos, túl sok az autó akkor joga van kiköltözni pl külső kerületbe.
    NEM TE ALAKÍTOD A KÖRNYEZETED ! TE VÁLASZTOD A KÖRNYEZETED !

    Utoljára szerkesztette: mrzed001, 2020.09.23. 10:08:28