• Tetsuo
  #33
  Kivételeket lehet találni, de te is tudod, hogy nem az aggastyán űrhajós a jellemző, pláne nem telepesként lenne az megfelelő.
  Én úgy képzelem, hogy fizikai és pszichikai szempontból mindenkinek el kell érnie egy jó magas szintet, de azon túl kell a sokféle ember, hogy ne hadsereg-feeling legyen az egész missziót tekintve legalábbis.
  Sokoldalú, kemény legények lennének többségben, de azon felül lennének inkább csak elméleti emberek, vagy nagyon rutinos, már idős "bölcsek", és kellenek a hölgyek is sokféle pozícióba.
  Minél nagyobb a kolónia, annál több, sokrétűbb a feladat, annál inkább szükséges a többféle (fizikumú, beállítottságú és szakmájú) ember.
  Egy többezres csoportban már szinte minden kell, ami egy kisvárosban van. A születésszabályozásnak megfelelő óvoda-ellátás is...

  Ez csak Elon Musk lázálma, aminek megvalósulására nagyon nagyon kevés esély van, hiszen Musk vagyonának tízszerese sem lenne elegendő csupán az elindítására a napi 300 munkásnak...
  Mindamellett ha meglenne minden szükséges technológia kolonizálni és terraformálni, akkor többre mennénk vele, ha azt itt a Földön használnánk úgy, hogy helyretegyük az elrontott folyamatokat - természetesen és sajnos, erre nem vagyunk képesek, akkor hogy tudnánk ugyanezt egy másik bolygón, mérhetetlenül drága utánpótlással, szuperextra körülmények között elérni? A kérdés költői.