• Caro
    #31
    A világűrben elég nehéz feltölteni valamit, ugyanis annyi szabad töltéshordozó van, hogy egyből megindul a potenciál kiegyenlítődés. Ez egy olyan groteszk helyzet, hogy bár részecske alig van, de mégis vezető.
    Az meg egyáltalán nem igaz, hogy csak a Nap lenne a durva részecskeforrás. A GeV, meg hasonló energiájú részecskék épp nem a Napból jönnek.
    https://www.researchgate.net/profile/Alexey_Moskalev/publication/323052913_Vive_la_radioresistance_Converging_research_in_radiobiology_and_biogerontology_to_enhance_human_radioresistance_for_deep_space_exploration_and_colonization/links/5a7ec8974585154d57d59238/Vive-la-radioresistance-Converging-research-in-radiobiology-and-biogerontology-to-enhance-human-radioresistance-for-deep-space-exploration-and-colonization.pdf?origin=publication_detail
    Már a bevezető:
    "Due to very high energies of charged particles of GCR they easily penetrate passive shielding materials. Although active shielding technologies are also currently being explored, there has been no substantial progress in significantly reducing fluxes of GCR down to levels suitable for long-duration human space missions".
    GCR = Galactic Cosmic Ray